Υλικά για 4 μερίδες
6 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μέτριες πατάτες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
1 πράσο
1 ποτήρι λευκό κρασί
ένα κουτάκι ζωμό λαχανικών
3 κ.σ, flora με 25% βούτυρο
λίγο αλάτι
πιπέρι
κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3.Βάζουμε το νεράκι,αφού έχουμε διαλύσει τον ζωμό,τα αφήνουμε να βράσουν.
4. Όταν βράσουν τα λιώνουμε με το μίξερ χειρός ,το περνάμε από σίτα και γίνεται βελουτέ. Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος στο πιάτο.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!