Υλικά για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι

1 βανίλια

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι

Για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη

1,5 κούπα νερό

1 βανίλια

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο

125γρ λευκή κουβερτούρα

6 κ.σ.ζάχαρη

6 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κ.σ. flora με 25% βούτυρο

500γρ χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ

Για το παντεσπάνι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν μια κρέμα αφράτη. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί του στρογγυλό 26 εκατοστών και βάζουμε μια λαδόκολλα.

2. Τοποθετούμε πάνω το μίγμα που φτιάξαμε και ψήνουμε στον αέρα στους 200 για 20 λεπτά.

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, και την ζάχαρη.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το μίγμα που κάναμε στο βήμα 1 , και ανακατεύουμε γρήγορα , μόλις αρχίζει να πήζει σβήνουμε την φωτιά και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Βαζουμε το βούτυρο και την λευκή σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά. Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη.

3. ‘Οταν κρυώσει ανακατεύουμε στην κρέμα μας και 200 γρ σαντιγί.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!