Υλικά

Για 24 κάπκέικς

4 αυγά

1 και 1/2 κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι

2/3 κούπας flora με 25% βούτυρο

2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κούπα ξινόγάλα

ξύσμα από ένα λεμόνι

3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσο

150 γρ μαρμελάδα άγριο βατόμουρο

Για την βουτυρόκρεμα

200 γρ flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.

2. Στη συνέχει προσθέτουμε τα αυγά.

3. Μόλις χτυπηθούν καλά τα αυγά,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα.

5. Όταν ψηθούν τα καπκεικ,τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα.

6. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και με το κορνέ την τοποθετούμε πάνω στο κεκάκι,αφού έχουμε βάλει πρώτα την μαρμελάδα.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!