Εκδρομή στα χωριά της Ξάνθης και μια τυρόπιτα κουρού!

Υλικά για την ζύμη
125γρ flora με βούτυρο 25%
1/2 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι
αλεύρι όσο πάρει

Εκέλεση
Για την ζύμη ανακατεύουμε τα υγρά σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέύρι και το μπέικιν και το αλάτι, ζυμώνουμε καλά, προσοχή μην βγεί σφιχτή η ζύμη.

Για τη γέμιση
300γρ φέτα
3 κ.σ. γάλα
1 αυγό
Εκτέλεση
Θρυματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε το ταψί ,διαμέτρου 30 εκατοστών.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη, ανοίγουμε δυο φύλλα με αυτά ,το ένα το στρώνουμε στο ταψί, από πάνω βαζουμε την γέμιση,και από πάνω το άλλο φύλλο.
Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της πίτας με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk