Το Νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου του Δημήτρη Ποτηρόπουλου Potiropoulos+Partners, τιμήθηκεμε το διεθνές βραβείο “Popular Choice Winner” του Architizer, στην κατηγορία Kindergartens, με συμμετοχές από περισσότερες από 100 χώρες και online ψηφοφορία από όλο τον κόσμο.

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2016 σε ειδική εκδήλωση στην Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο έργο είχε ήδη αποσπάσει και άλλες σημαντικές διακρίσεις : Επελέγη το 2015 ως υποψήφιο για το “European Union Prize” που απονέμει το Mies van der Rohe Foundation, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε με “Έπαινο” στο πλαίσιο των βραβείων “Δομές” για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2010-2014.

Το Νηπιαγωγείο, δεδομένου ότι είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο με το οποίο έρχεται σε επαφή το μικρό παιδί,του προσδίδει διεσταλμένη σημασία.

Σχετικά με την “ιδέα” της σύνθεσης,οι αρχιτέκτονες του έργου αναφέρουν: “.Θεματοποιώντας τις σχέσεις : «μάθηση/ παιχνίδι/ χώρος», την αρχιτεκτονική σύνθεση απασχόλησε η εμπειρία που θα εισπράττουν οι μικροί μαθητές μέσω της νοητικής και συναισθηματικής τους συσχέτισης με το κτίριο. Συστήνει έτσι μια μικρή «γεωγραφία του κόσμου», έναν ανεξερεύνητο «τόπο θαυμάτων» παλλόμενο από εναλλασσόμενες «εξάρσεις» και «υφέσεις».

Ο σχεδιαστικός χειρισμός αντιμετώπισε το Νηπιαγωγείο σαν ένα «αντικείμενο/ παιχνίδι» σε πραγματική κλίμακα, αναζητώντας την έμπνευσή του στα «modules» ενός συστήματος τύπου lego που αθροιζόμενα δημιουργούν την τελική φόρμα….”