Υπήρξε σίγουρα μια «φορτωμένη» εβδομάδα για την ατζέντα των γκέι δικαιωμάτων. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Μπράιαν Ανταμς ακύρωσαν συναυλίες τους στην Πολιτεία του Μισισίπι εξαιτίας ομοφοβικής νομοθεσίας που πέρασε εκεί. Ο Πάπας δημοσίευσε υπόμνημα 260 σελίδων προτρέποντας τους καθολικούς να είναι περισσότερο ανεκτικοί, μεταξύ άλλων, απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Στον μικρόκοσμο της Ελλάδας, στοιχειωμένης από τη συμφωνία που όλο κλείνει και από το προσφυγικό που αγριεύει, υπήρξαν επίσης εξελίξεις.
Εδώ και λίγες ημέρες, μια σειρά από φορείς (ΟΛΚΕ, Θετική Φωνή, Athens Pride, Thessaloniki Pride, Αλληλεγγύη – SolidarityNow) εγκαινίασαν τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης πανελλήνιας εμβέλειας για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς. Ο αριθμός τον οποίο κάποιος μπορεί να καλέσει είναι το 11528, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τη μία το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές, απαντώνται από εξειδικευμένους ψυχολόγους και έχουν αστική χρέωση. Στόχος είναι, βεβαίως, η αντιμετώπιση των διακρίσεων.
Η έναρξη λειτουργίας της γραμμής είναι μόνο η αρχή μιας σειράς δράσεων στο πλαίσιο του «Προγράμματος για την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και παρέμβαση». Θα ακολουθήσουν καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την ομόφυλη συντροφικότητα και ακόμη περισσότερες ενέργειες για μια χώρα που νομοθέτησε μεν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά σίγουρα δεν έλυσε όλα τα προβλήματά της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ