Ρολάκια τσουρεκιού με γέμιση αμυγδάλου

Υλικά

200 γρ. πάστα αμυγδάλου (marzipan)

70 γρ. μαρμελάδα φρούτων του δάσους

600 γρ. ζύμη τσουρεκιού

Εκτέλεση

1 Βάζουμε σε μίξερ με φτερό την αμυγδαλόπαστα και τη χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας λίγη λίγη τη μαρμελάδα ώστε να ενσωματωθεί. Κρατάμε την κρέμα αυτή στην άκρη.

2 Παίρνουμε τη ζύμη του τσουρεκιού, αφού έχει φουσκώσει μετά το δεύτερο φούσκωμα, και αφού αφαιρέσουμε τον αέρα πατώντας, πλάθουμε ένα κορδόνι περίπου 50 εκ.

3 Βάζουμε το κορδόνι οριζόντια στον πάγκο (με τις άκρες δεξιά και αριστερά μας) και το ανοίγουμε με τον πλάστη οριζόντια, σε ένα μακρύ ορθογώνιο φύλλο περίπου 20 x 50 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Αλείφουμε με αβγό την πλευρά των 50 εκ. που είναι μακριά από εμάς. Απλώνουμε με σπάτουλα την κρέμα αμυγδάλου και φρούτων του δάσους σε όλη την επιφάνεια, εκτός από τη γραμμή με το αβγό.

4 Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την πλευρά κοντά μας και κλείνοντας στην πλευρά με το αβγό. Κόβουμε το ρολό στη μέση ώστε να έχουμε δύο ρολά και τα βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

5 Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε φέτες 1,5-2 εκ. και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά σε θ.δ. και μετά αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170°C, φούρνο για 12-15 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk