Πρόταση της Κομισιόν για την ενίσχυση απολυμένων αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Πρόταση να διατεθούν 6,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για τη στήριξη των πρώην εργαζομένων της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα» καθώς και άλλων ανέργων κατέθεσε η Επιτροπή.

Πρόταση να διατεθούν 6,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για τη στήριξη των πρώην εργαζομένων της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα» καθώς και άλλων ανέργων κατέθεσε η Επιτροπή.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, το ποσό αυτό θα παρασχεθεί στην Ελλάδα έτσι ώστε να βοηθήσει 557 πρώην εργαζομένους της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα» να βρουν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και να συμπεριλάβει 543 νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ) στις προβλεπόμενες δράσεις.

«Η σημερινή απόφαση θα βοηθήσει πάνω από 1.000 άτομα να προετοιμαστούν για νέες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες», δήλωσε η αρμόδια για ζητήματα εργασίας επίτροπος, Μάριαν Τάισεν, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι βιώνουν μια δύσκολη εποχή και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να τους στηρίξουμε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για στήριξη από το ΕΤΠ μετά την πτώχευση των συνεταιριστικών σουπερμάρκετ «Λάρισα» και τις επακόλουθες απολύσεις των 422 υπαλλήλων και 135 εργαζομένων-ιδιοκτητών, εξαιτίας της παρατεταμένης παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει σοβαρά την ελληνική οικονομία.

Συνεχίζοντας, η Επιτροπή αναφέρει πως τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠ θα βοηθήσουν τους εργαζομένους και τους ΕΑΕΚ να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους επαγγελματική καθοδήγηση, επαγγελματική κατάρτιση, παροχή συγκεκριμένων συμβουλών όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, συνεισφορά για τη σύσταση επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 10,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το ΕΤΠ θα συνεισφέρει 6,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk