Ομιλος Εθνικής Ασφαλιστικής: καθαρά κέρδη 99 εκατ. ευρώ το 2015

Το 2015, η Εθνική Ασφαλιστική διατήρησε την ηγετική της θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με μερίδιο 16,6% επί των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων συμπεριλαμβανομένων και των επενδυτικών προϊόντων παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αναφέρει η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας σε σχετική ανακοίνωση.

Το 2015, η Εθνική Ασφαλιστική διατήρησε την ηγετική της θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με μερίδιο 16,6% επί των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων συμπεριλαμβανομένων και των επενδυτικών προϊόντων παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αναφέρει η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας σε σχετική ανακοίνωση.
Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 76,7 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι 105 εκατ. ευρώ το 2014, και μετά από φόρους 98,1 εκατ ευρώ, έναντι 75,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Ο όμιλος παρουσίασε το 2015 κέρδη προ φόρων ύψους 78,2 εκ. σε σχέση με 105,4 εκ. το 2014 και κέρδη μετά από φόρους 99,3 εκ. σε σχέση με τα 76,1 εκ. το 2014.
Όπως επισημαίνεται, η εξέλιξη αυτή είναι κυρίως αποτέλεσμα του εντεινόμενου ελέγχου του κόστους ζημιών, ιδιαίτερα στους κλάδους Ζωής και Αυτοκινήτου, της αποτελεσματικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου Επενδύσεων και της ανάπτυξης νέων κερδοφόρων προϊόντων.
Σε επίπεδο τεχνικού αποτελέσματος στους γενικούς κλάδους, ο κλάδος Αυτοκινήτου για μια ακόμη χρήση κινήθηκε εντυπωσιακά, σημειώνοντας κέρδη ύψους 46,2 εκ., σε σχέση με τα ήδη υψηλά κέρδη ύψους 31,2 εκ. το 2014.
Το τεχνικό αποτέλεσμα του κλάδου Πυρός διατηρήθηκε και αυτό στο υψηλό επίπεδο των 38,3 εκ., αν και λίγο χαμηλότερα από το 2014 όπου είχε αγγίξει τα 43,3 εκ. ευρώ.
Τα εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα (συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών προϊόντων) για τη μητρική εταιρεία ανήλθαν σε 609,6 εκ. έναντι 748,9 εκ. το 2014, με την μείωση να οφείλεται κυρίως στο επενδυτικό προϊόν «Εθνική Εφάπαξ».
Η σημαντική κερδοφορία είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαιά της. Συγκεκριμένα, τα Ίδια Κεφάλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την παρελθούσα χρήση σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 104,4 εκ., με αποτέλεσμα η εταιρεία να παρουσιάσει σημαντικό πλεόνασμα περιθωρίου φερεγγυότητας, σύμφωνα με τη Φερεγγυότητα Ι.
Νέα προϊόντα
Σύμφωνα με τη διοίκηση, το 2016 στον κλάδο Ζωής ενισχύεται περαιτέρω το επιτυχημένο πλήρες πρόγραμμα υγείας FULL, σχεδιάζονται νέα προϊόντα προστασίας με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, νέο προϊόν άμεσης ιατρικής βοήθειας και βελτιώνονται τα προγράμματα ασφάλισης προσωπικών ατυχημάτων. Στον κλάδο αυτοκινήτου δίνεται έμφαση στην περαιτέρω αυτοματοποίηση των αποζημιώσεων, στη βελτίωση των καλύψεων των υφιστάμενων προϊόντων και στην ανάπτυξη νέων, ενώ νέο προϊόν κατοικίας δημιουργείται από τον κλάδο Πυρός. Η εισαγωγή νέων προϊόντων σε συνδυασμό με την περαιτέρω αξιοποίηση του δικτύου της ΕΤΕ, θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Τέλος υπογραμμίζεται πως η εταιρεία έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες προσαρμογής στη Φερεγγυότητα II και παραμένει έτοιμη να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk