Λαγκάρντ: Επιπλέον χρηματοδότηση-κυβερνητική στήριξη για πρόσφυγες

Μια «μεγαλύτερη, τολμηρότερη και ευρύτερη προσέγγιση» απαιτούν οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για τους πρόσφυγες από εμπόλεμες χώρες της Μέσης Ανατολής και Νότιας Αφρικής, υποστήριξε σε δηλώσεις της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συζήτηση για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του εαρινού συνεδρίου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι τα μεγέθη της χρηματοδότησης και τα επίπεδα κυβερνητικής υποστήριξης χρειάζεται να είναι «μεγαλύτερα από αυτά που νομίζουν (μερικοί) αυτή τη στιγμή».

«Είναι μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, η οποία απαιτεί, κατά τη γνώμη μας, στο ΔΝΤ, συλλογική και μαζική δράση» εξήγησε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε: «Αυτή η ανθρωπιστική κρίση είναι τεράστιου μεγέθους. Απαιτεί μια προσέγγιση που είναι μεγαλύτερη, τολμηρότερη και ευρύτερη». Ωστόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το μέγεθος της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτείται.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι εκτιμήσει του ΔΝΤ έλεγαν ότι, για τις χώρες της Ευρώπης, οι δημοσιονομικές δαπάνες για τους αιτούντες άσυλο θα μπορούσαν να ανέλθουν σχεδόν στο 0,2% του ΑΕΠ το 2016, από 0,08% που ήταν το 2014. Σε ό,τι αφορά στις χώρες που μπορούν να ενσωματώσουν πρόσφυγες στο εργατικό τους δυναμικό, η Λαγκάρντ σημείωσε ότι η εισροή μπορεί να ωθήσει τις προοπτικές ανάπτυξης. Και αναφερόμενη σε έρευνες της ΔΝΤ, σημείωσε ότι η μακροπρόθεσμη ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ θα μπορούσε να ανέβει κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, κατά μέσον όρο, στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk