Tο μυαλό μου αυτές τις μέρες είναι σε μόνιμες διακοπές. Ο υπέροχος ήλιος που μας λούζει τις τελευταίες μέρες, σχεδόν εβδομάδες, με κάνει να σκέφτομαι βόλτες, βουνά και θάλασσες.

Το σώμα όμως δεν ακολουθεί πάντα το μυαλό. Έτσι τις τελευταίες μέρες ένα ωραιότατο κρύωμα με ταλαιπωρεί, με πακέταχαρτομάντιλανα εκτελούν τον ρόλο του συνοδούμου στις βόλτες εντός σπιτιού. Η θαλπωρή και η ζέστη του ήλιου όμως βοηθούν και τονώνουν σώμα και μυαλό.
Ηστασιμότητακαι εγώ έχουμε τσακωθεί εδώ και καιρό. Έχουμε πια βρει την ουδέτερη ζώνη μας, η οποία φυσικά είναι η κουζίνα. Έτσι αγνόησα το μπούκωμα και τα ασταμάτητα φτερνίσματα και φόρεσα την ποδιά μου(νομίζω πως αποκτώ νέο φετίχ) καιέφτιαξακάτι απλό.
Milk Chocolate Tart with Almond Praline

Μια τάρτα σοκολάτας με τραγανή βάση μπισκότου και άρωμα βουτύρουκαλυμμένη μεσοκολάταγάλακτος αρωματισμένη με Amaretto. Και επειδή ήθελε και κάτι επιπλέον για τοκριτσανιστότουθέματος, την πασπάλισα με τριμμένη πραλίνα αμυγδάλου.
Η γάλακτος δεν είναι η αγαπημένη μου σοκολάτα, προτιμώ αυτές με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Όσες φορές την χρησιμοποιώ, πάντα την πειράζω λίγο για να σπάσει το άρωμα του γάλακτος. Έτσι εδώ, το πικραμύγδαλο έκανε το θαύμα του.
Milk Chocolate Tart with Almond Praline

Είναι μια τάρτα ιδανική για το κλείσιμο ενός τραπεζιού. Μπορείτε να την φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα και να την σερβίρετε σκέτη ή ακόμη και με μια μπάλα παγωτό βανίλιας παρέα με ένα εσπρεσάκι.

Καλή επιτυχία!
Milk Chocolate Tart with Almond Praline

Τάρτα Σοκολάτας με Πραλίνα Αμυγδάλου

Υλικά:
Για την βάση:
250 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ. λιωμένο Flora με βούτυρο
Για την γέμιση:
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
120 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
60 ml Amaretto
Για την πραλίνα αμυγδάλου:
125 γρ. λευκή ζάχαρη
100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς κελσίου.
Ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο Flora με βούτυρο. Αδειάζουμε σε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το μείγμα ισόποσα με τις παλάμες μας.
Ψήνουμε την βάση για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το Amaretto μέχρι να αχνίσουν(δεν θέλουμε να βράσει).
Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και αδειάζουμε πάνω της την καυτή κρέμα. Αφήνουμε 2 λεπτά και στην συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχουμε μια λεία κρέμα. Την αδειάζουμε στην βάση μπισκότου, την αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά, και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Θα χρειαστεί περίπου 3 ώρες.
Ενδιάμεσα ετοιμάζουμε την πραλίνα αμυγδάλου.Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια ένταση, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε να πάρει το χρώμα της καραμέλας χωρίς να πειράζουμε καθόλου το τηγάνι μας. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να καλυφθούν από την καραμέλα. Με γρήγορες κινήσεις αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι με την λαδόκολλα και ισιώνουμε όσο μπορούμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήνουμε να κρυώσει, περίπου 15 λεπτά, και έπειτα την τρίβουμε στο μούλτι.
Πασπαλίστε την επιφάνεια της τάρτας με την τριμμένη πραλίνα και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Cookika.