H εισηγμένη ΕΛΓΕΚΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου της στρατηγικού σχεδιασμού ολοκλήρωσε τη μεταβίβασητης συμμετοχής της τάξης του 60% που κατείχε (μέσω της ELGEKA(CYPRUS)LTD) στην «DIAKINISISLOGISTICSSERVICES(CY)LTD», εταιρία που δραστηριοποιείτο στην Κύπρο στον τομέα τωνlogisticsκαι της συσκευασίας.
Η συμμετοχή αυτή μεταβιβάστηκε στην «C.A.PAPAELLINASLTD», η οποία ήδη κατείχε το ποσοστό της τάξεως του 40% στηDIAKINISIS Κύπρου, έναντι 320.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΓΕΚΑ, «εξελίξεις που σημειώθηκαν το 2016 και συνδέονταν με τη διακοπή μιας σημαντικής συνεργασίας της DIAKINISISΚύπρου είχαν σημαντική επίπτωση στον κύκλο εργασιών της εταιρίας και έφεραν σαν αποτέλεσμα, η εταιρία να σημειώσει κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους ζημίες της τάξης των 170 χιλ. ευρώ».
Στο πλαίσιο αυτό, η μεταβίβαση της συμμετοχήςκρίθηκε απαραίτητη από τη διοίκηση της εταιρίας και αποτελεί μέρος ενός συνόλου από κινήσεις που θα της επιτρέψουν ναεστιάσει στους 3 βασικούς άξονες της στρατηγικής της:
– Τον τομέα των τροφίμων μέσω της ΕΛΓΕΚΑ
– Ταlogisticsστην Ελλάδα μέσω της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
– Την ενίσχυση της εξωστρέφειάς του και του αποτυπώματος του σε εξειδικευμένες (niche) αγορές, μέσω θυγατρικών με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Βιοτρός.