Σταθερή στη θέση της γιαελάφρυνση του ελληνικού χρέους και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων μένει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στο περιθώριο του συνεδρίου «Women in the World Summit», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το «ασφαλιστικό οδηγείται στα βράχια», αν δεν γίνει μια σωστή μεταρρύθμιση, ενώ σε ότι αφορά το χρέος δεν ανέφερε τις λέρξεις κούρεμα ή διαγραφή. Απλά μίλησε για ελάφρυση χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή τη μείωση των επιτοκίων.

«Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, η Ευρώπη πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στην ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο συνέδριο Womenin the World στη Νέα Υόρκη. Για το χρέος ειδικότερα,διευκρίνισε πως η ελάφρυνσηθα μπορούσε να προέλθει από την παράταση της ωρίμανσης των δανείων και μείωση των επιτοκίων.

Η κυρία Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα ότι θασημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τις επόμενες εβδομάδας.

Ξεχωριστά η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ανήσυχη για τους γεωπολιτικούς κινδύνους ενώ ανέδειξε ως παράγοντα αβεβαιότητας και ανησυχίαςτην πιθανή έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.