ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Αισιόδοξος για μία ακόμη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Και δεν διστάζει να το δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Αισιοδοξία…
 • Αισιόδοξος για μία ακόμη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Και δεν διστάζει να το δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.
 • Πληροφοριοδότης της στήλης τον είδε να περνά από γνωστό ταβερνάκι της οδού Ζαλοκώστα και να έχει ένθερμο εναγκαλισμό με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο, ο οποίος έπινε το ουζάκι του.
 • Ο κ. Μίχαλος, ως άνθρωπος της αγοράς, τον ρώτησε «πότε κλείνει η αξιολόγηση». Για να εισπράξει την απάντηση από τον κ. Σταθάκη με το γνωστό χαμογελαστό ύφος: «Κλείνουμε, κλείνουμε. Την άλλη εβδομάδα έρχονται τα παιδιά (σ.σ.: η τρόικα) και τελειώνουν όλα».
…και παρελθόν
 • Το κακό είναι ότι ο κ. υπουργός έχει «βεβαρημένο» παρελθόν. Διότι και πέρυσι τα ίδια έλεγε από τον Φεβρουάριο και η συμφωνία ήλθε τον Ιούλιο, αφού έκλεισαν οι τράπεζες, μπήκαν capital controls, η οικονομία βούτηξε στην ύφεση κ.τ.λ.
 • Ελπίζουμε αυτή τη φορά να το πετύχει ο κύριος «Κλείνουμε», διαφορετικά κινδυνεύουμε να… κλείσουμε γενικώς.
Πρόστιμα
 • Στο ποσό των 6.612.750 ευρώ ανήλθαν τα πρόστιμα που επέβαλε το 2015 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε 218 περιπτώσεις φυσικών και νομικών προσώπων για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
 • Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Επιτροπής, σε 50 περιπτώσεις νομικών προσώπων επεβλήθησαν πρόστιμα αξίας 4,26 εκατ. ευρώ, σε 59 περιπτώσεις φυσικών προσώπων 1,41 εκατ. ευρώ, σε 50 περιπτώσεις τραπεζών και ΑΕΠΕΥ 423.000 ευρώ, σε έξι ΑΕΕΔ 27.000 ευρώ, σε δύο ΑΕΔΑΚ και ΑΕΕΧ 3.000 ευρώ και σε 51 περιπτώσεις εισηγμένων εταιρειών 482.000 ευρώ.
 • Ενδιαφέρον θα είχε βεβαίως στην ετήσια έκθεση για το 2016 η Επιτροπή να αναφέρει πόσα από αυτά τα πρόστιμα εισπράχθηκαν μετά τις ενστάσεις των κατηγορουμένων και τις προσφυγές των τελευταίων στη Δικαιοσύνη.
Σκηνές
 • H σκηνή είναι καθημερινή. Στο παρκάκι που υπάρχει έξω από το παλιό υπουργείο Εμπορίου – σημερινό υφυπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου – στην πλατεία Κάνιγγος σχεδόν μπροστά από την κεντρική του είσοδο συνωθούνται καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες σκιές οι οποίες «τρυπιούνται» σε κοινή θέα.
 • Σαφής ένδειξη της τραγικότητας και της βαρβαρότητας της κοινωνίας. Στην απέναντι γωνία – Κάνιγγος και Χαλκοκονδύλη – βρίσκονται καθημερινά τα βαποράκια. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους χρήστες να απευθύνονται σ’ αυτούς, να ψωνίζουν και εν συνεχεία στο παρκάκι, στα παγκάκια ή κατάχαμα να «χτυπούν» τις ενέσεις.
 • Η υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης έχουν στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτιρίου τα γραφεία τους με θέα το μικρό πάρκο. Δεν ξέρουμε αν απολαμβάνουν το «θέαμα» αλλά κάτι πρέπει να κάνουν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk