Τι είναι η ενδομητρίωση; Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί μία στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα.  
Το παγκόσμιο κίνημα ENDMARCH WORLDWIDE έχει αναλάβει να σπάσει τη σιωπή, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σιωπηλή νόσο που «χτυπά» μια στις 10 γυναίκες παγκοσμίως.Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  «AWARE»  και οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK.
Πρόκειται για έναν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων (ο περίπατος είναι για όλη την οικογένεια και χωρίς κόστος συμμετοχής για τα παιδιά) στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 για κάποιες γυναίκες η ενημέρωση για την Ενδομητρίωση θα είναι ένας αγώνας δρόμου, για κάποιες άλλες ένας απλός περίπατος.  Θα είμαστε όμως όλες και όλοι εκεί για να συμπαρασταθούμε και να ενημερωθούμε.

Το EndoDay RUN/WALK θα διεξαχθεί με την Επίσημη Χορηγία του «Ιασώ» και την Επίσημη Χορηγία του «Nikki Beach» Resort & Spa.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο www.endomarch.gr                                    
Facebook: Endomarch Greece
Instagram: endomarch_greece