Μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο «Taste of Culture» θα αρχίσει να λαμβάνει χώρα σε λίγες μέρες στον χώρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό την ξενάγηση στον ελληνικό πολιτισμό, υλικό και άυλο. Πιο συγκεκριμένα, η δράση περιλαμβάνει δύο διαφορετικά «ταξίδια» με θέμα το κρασί στην αρχαιότητα, το ένα με τίτλο Aegean Cheese & Wine που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 18:30 – 21:00 (αρχής γενομένης από την Πέμπτη 17 Μαρτίου) και το άλλο με τίτλο Aegean Taste που θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 12:30 – 15:30 (από την Παρασκευή 18 Μαρτίου). Πρόκειται για περιηγήσεις σε επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου που ολοκληρώνονται στο Cycladic Café, η μεν πρώτη με ένα πλατό τεσσάρων τυριών από το Αιγαίο και έναν συνδυασμό τεσσάρων εκλεκτών ελληνικών κρασιών: ένα αφρώδες, ένα λευκό, ένα ροζέ και ένα κόκκινο, όλα από βραβευμένους Έλληνες παραγωγούς, η δε δεύτερη, με ένα Tasting Menu έξι πιάτων που θα είναι αρμονικά συνδυασμένα με τρία κρασιά από το Αιγαίο. Το Taste of Culture απευθύνεται τόσο σε ξένους όσο και σε έλληνες επισκέπτες και αποτελεί πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της εταιρείας Trip2Taste. Την επιμέλεια του μενού έχει η Μπεγνής Catering, ενώ χορηγοί των κρασιών είναι οι Gaia Wines, Domaine Sigalas και Boutari.

Περισσότερα στο www.trip2taste.com