Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» σχετικά με παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης και το προσφυγικό.{{{ audio1 }}}

Για τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» σχετικά με τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης

«Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο υπουργός δεν μπορεί να απευθύνεται σε εισαγγελικό ή άλλον δικαστικό λειτουργό και να υποδεικνύει ποιος θα χειριστεί μια υπόθεση και δεν είναι αυτό το πρώτο φαινόμενο…»

Για την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

«Επελέγη (σ.σ.: από την κυβέρνηση γι’ αυτή τη θέση), διότι στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προεδρεύει ο αρχαιότερος πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου, ο οποίος, σε μια δεδομένη στιγμή, θα έκρινε το κύρος και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν «όχι» στα 8 δις μέτρα και μετά πήραμε μέτρα 12,5 δις. Ποιος έλεγξε το κύρος του δημοψηφίσματος; Έγινε γι’ αυτό, αν υπάρξει ζήτημα κύρους του δημοψηφίσματος και των αποτελεσμάτων του, να υπάρχει πρόεδρος (στο ΑΕΔ) της αρεσκείας τους».

Για το προσφυγικό

«Το έλεγα και το πίστευα ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, αλλά πολύ φοβούμαι ότι με τις θέσεις που παίρνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι φίλοι μας μήπως το πρόβλημα είναι μόνο ελληνικό. Δεν ξέρω, είμαι πολύ ανήσυχος…»