Στην κοσμοπολίτικη Τσακάλωφ, στο νούμερο 18, ανοίγει τις πόρτες του την 1η Φεβρουαρίου, το εστιατόριο Abovo. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, εγκαινιάζει δυο ξεχωριστές κουζίνες ανάλογα με τη στιγμή της ημέρας.

Το Abovo White

Η μέρα ξεκινά στις 12.00 το μεσημέρι με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να ετοιμάζει ένα special lunch μενού, ιδανικό για όσους αναζητούν ποιοτικές και ελαφριές γεύσεις το μεσημέρι. Περιλαμβάνει ιδιαίτερα σάντουιτς, pasta, σούπες, ψάρι και ξεχωριστές σαλάτες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά. Το μενού συνοδεύει η μεσημεριανή λίστα κρασιών, ενώ το μπαρ θα σερβίρει – εκτός από φίνο καφέ – χυμούς φρούτων και λαχανικών, αλλά και εξαιρετικές ποικιλίες τσαγιού.

To Abovo το βράδυ

Καθώς βραδιάζει, τα φώτα χαμηλώνουν και το Abovo μπαίνει σε πιο ρομαντική διάθεση. Το μενού αναβαθμίζεται μ με παιχνιδιάρικα πιάτα, όπου τα εξαιρετικά κρέατα, τα όστρακα και τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν. Στις εκπλήξεις περιλαμβάνεται το «μυστικό» degustation menu, με τον τίτλο «Put the blame on me». Ο σεφ επιλέγει από τα πιάτα του καταλόγου του και τα εκλεκτά προϊόντα της κουζίνας του και δημιουργεί ένα μενού έκπληξη, 10 πιάτων – το οποίο ο κάθε θαμώνας θα επιλέγει τυφλά, χωρίς να γνωρίζει από τι αποτελείται.Την ίδια στιγμή η λίστα κρασίων έχει μελετηθεί ώστε να συνοδεύει το κάθε πιάτο, ενώ το μπαρ σερβίρει 12 signature κοκτέιλ καθώς και premium ποτά.

Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388 838, www.abovo-restaurant.gr

Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή: 11:00 – 00:30 (ωράριο κουζίνας: 11:00 – 17:00 & 19:00 – 00:00)