Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το Ποτάμι, τις ζυμώσεις στο Κέντρο, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

{{{ audio1 }}}

Για τις πολιτικές ζυμώσεις

«Βεβαιότατα χρειάζεται ο χώρος του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, αλλά και μιας Κεντροδεξιάς ίσως. Σε πρώτη φάση, ο Μητσοτάκης το εισπράττει αυτό, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται, για παράδειγμα, με κάποιους Μπαλτάκους – λέω ένα όνομα θείου μου… Δεν μπορεί να συνυπάρχει στο ίδιο κόμμα ένας ευρωπαϊστής δεξιός (με αυτούς), για να μην πω και άλλα ονόματα θείων μου. Δεν γίνεται αυτό. Στην ευρωπαϊκή όχθη είμαστε (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι), αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, γιατί υπογράφει μνημόνια και ψηφίζει δήθεν και τέτοια, αλλά κοιτάει πώς να εισπράξει τα λεφτά από την Ευρώπη, για να διορίσει γκόμενες, κουμπάρες και συγγενείς και να ενισχύσει έναν άκρατο κρατισμό. Το πελατειακό κράτος που υπήρξε και υπήρχε, θέλει να το κάνει δικό του και όχι να το καταργήσει. Τη διαφθορά και τη διαπλοκή που υπήρξε και υπήρχε, θέλει να την κάνει δική του διαπλοκή και διαφθορά ο κ. Παππάς με τα κανάλια, ο κ. Κατρούγκαλος, ο κ. Σπίρτζης με τις εργολαβίες, ο κ. Φλαμπουράρης με τις άλλες «φλαμπουραριές», όπως είπε και ο αγρότης.

Το Ποτάμι θέλει ευρωπαϊκή Ελλάδα, την οποία έχουμε περιγράψει ακριβώς. Στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, στην πρόνοια, εκλογικό σύστημα, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα στη συνταγματική αναθεώρηση. Τα έχουμε περιγράψει όλα, επί λέξει. Θα πάμε λοιπόν και με τον Μητσοτάκη και με τη Γεννηματά και με ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και με τους κεντρώους, Διαμαντοπούλου, Γιαννίτση και Φλωρίδη, για να πω κάποια ονόματα. Πασοκογενών που είναι εκτός σχηματισμών, για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα. Για να δουλεύει η Ελλάδα ως μία ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό το πράγμα, αυτοί το σιχαίνονται!

Λέμε για το ΠΑΣΟΚ… Ποιο ΠΑΣΟΚ; Η Φώφη – και τη λέω Φώφη, γιατί είναι φίλη μου και τη συμπαθώ, δεν έχω θέμα – δεν ψήφισε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης, ούτε επιστολική ψήφο δεν έστειλε. Αν πεις στη Φώφη Γεννηματά για διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, δεν θα σου απαντήσει. Αν της πεις για εκσυγχρονισμό στις Εφορίες, για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων – προσέξτε – να απολυθούν χθες 50.000 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, παιδόφιλοι ή που τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, δεν το λέει. Αν ψηφίσουμε άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η κυρία Γεννηματά δεν θα το ψηφίσει. Καταλαβαίνετε τι λέω; Δεν θέλουν ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό προφίλ, μια αλλαγή προς ευρωπαϊκή πορεία. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, γιατί και οι πρώην δικοί μου που είναι εκεί, ο Θεοχαρόπουλος, ο Χατζησωκράτης και ο Μαργαρίτης, παρόλο που έχουμε πλακωθεί, γιατί φύλαγαν τσίλιες στον Φώτη Κουβέλη και όταν με διέγραψε έκαναν την πάπια οι σύντροφοι και διέλυσε τη ΔΗΜΑΡ, με αυτούς συμφωνούμε τώρα πολιτικά. Και να μην πω ονόματα πασόκων. Δηλαδή, τι δουλειά έχω εγώ με τον «Κ», με τον «Λ» και τον άλλον «Λ»;

Λάθος κάνετε (ότι πάω προς Μητσοτάκη)! Πάω προς Βρυξέλλες μεριά. Ο Μητσοτάκης δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει, διότι έχει ακόμη πολλούς χίτες και ταγματασφαλίτες στη ΝΔ».