Σέρφινγκ στον αέρα!

Στη δεύτερη ταινία της κινηματογραφικής τριλογίας «Επιστροφή στο Μέλλον» εντύπωση είχε προκαλέσει η εμφάνιση ενός ιπτάμενου σκέητμπορντ. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για να κατασκευαστεί μια ιπτάμενη σανίδα. Η τελευταία και όπως φαίνεται πιο πετυχημένη προσπάθεια είναι της αμερικανικής εταιρείας Arca Space Corporation. Η εταιρεία παρουσίασε το ArcaBoard, μια σανίδα που μπορεί να κινείται αιωρούμενη περίπου 35 εκατοστά πάνω από το έδαφος.

''

Στην κινηματογραφική τριλογία «Επιστροφή στο Μέλλον» παρουσιάστηκαν πολλές ευφάνταστες τεχνολογίες που εκείνη την εποχή ήταν σεναριακές επινοήσεις αλλά τα επόμενα χρόνια πολλοί ερευνητές προσπάθησαν άλλοι με μεγαλύτερη άλλοι με μικρότερη επιτυχία να κάνουν πραγματικότητα. Στη δεύτερη ταινία εντύπωση είχε προκαλέσει η εμφάνιση ενός ιπτάμενου σκέητμπορντ. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για να κατασκευαστεί μια ιπτάμενη σανίδα. Η τελευταία και όπως φαίνεται πιο πετυχημένη προσπάθεια είναι της αμερικανικής εταιρείας Arca Space Corporation. Η εταιρεία παρουσίασε το ArcaBoard, μια σανίδα που μπορεί να κινείται αιωρούμενη περίπου 35 εκατοστά πάνω από το έδαφος.

Το ArcaBoard έχει ιπποδύναμη 272 αλόγων και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάποιος που δεν είναι πάνω από 110 κιλά. Οποιος λοιπόν θέλει να… σερφάρει στον αέρα δεν έχει παρά να ξοδέψει περίπου 20 χιλιάδες δολάρια για να το κάνει. Το μόνο αρνητικό του ArcaBoard είναι ότι έχει ενέργεια για να παραμένει στον αέρα για διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι λεπτών και στη συνέχεια χρειάζεται φόρτιση έξι ωρών για να μπορεί να ξαναπετάξει. Ετσι οι βόλτες με αυτό θα είναι σίγουρα ευχάριστες αλλά σύντομες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk