Νέα έργα €112 εκατ. για τη ΜΕΤΚΑ EGN

H θυγατρική της METKA με την επωνυμία METKA EGN, στην οποία η εισηγμένη εταιρεία συμμετέχει με 50,1%, προχώρησε, το τελευταίο διάστημα, στην υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) καθώς και τη λειτουργία και συντήρηση (O&M) 7 σταθμών παραγωγής ενέργειας με χρήση ηλιακών φωτοβολταϊκών τεχνολογιών.

H θυγατρική της METKA με την επωνυμία METKA EGN, στην οποία η εισηγμένη εταιρεία συμμετέχει με 50,1%, προχώρησε, το τελευταίο διάστημα, στην υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) καθώς και τη λειτουργία και συντήρηση (O&M) 7 σταθμών παραγωγής ενέργειας με χρήση ηλιακών φωτοβολταϊκών τεχνολογιών (solar PV), συνολικής ισχύος άνω των 116MW, και με αξία συμβολαίου περίπου 112 εκ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο συμβόλαιο αφορά σε μεγάλης κλίμακας έργο, ισχύος 57MW, στο Πουέρτο Ρίκο και έχει υπογραφεί με την Oriana Energy, LLC, θυγατρική του Ομίλου Sonnedix, κορυφαίου Ανεξάρτητου Παραγωγού Ενέργειας (IPP) από μονάδες ηλιακής ενέργειας. Εκτός από τις εργασίες EPC της μονάδας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2016, η METKA EGN θα παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης.
Επιπλέον, έχουν υπογραφεί 6 ακόμα συμβόλαια, για έργα στο Ην. Βασίλειο, με κορυφαίους επενδυτές – μεταξύ των οποίων οι Lightsource και Moser Baer, οι οποίοι ήδη συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο της METKA EGN, και η Canadian Solar που αποτελεί νέο πελάτη για την εταιρεία.
Τα νέα αυτά συμβόλαιο αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης της METKA EGN και την τοποθετούν σε ηγετική θέση στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Η METKA EGN είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της METKA και του Ομίλου ΕΓΝΑΤΙΑ, με επίκεντρο την παγκόσμια αγορά μεγάλων φωτοβολταικών έργων. Η εταιρεία εξυπηρετεί σημαντικούς διεθνείς πελάτες, κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Η Sonnedix είναι Ανεξάρτητος Παραγωγός Ενέργειας (IPP) από Μονάδες Ηλιακής Ενέργειας, με επιτυχημένο ιστορικό υλοποίησης φωτοβολταϊκών μονάδων που χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και ανταγωνιστικό κόστος. Η Sonnedix αναπτύσσει, κατασκευάζει, έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί μονάδες ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk