Αλεξιάδης: Θα πιάσουμε ένα μεγάλο κομμάτι φοροδιαφυγής

«Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τις λίστες με τα εμβάσματα. Οι χειρισμοί μας στη λίστα Φαλτσιανί δείχνουν πόσο διαφέρουμε από τους άλλους, σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι  μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες ονόματα».

«Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τις λίστες με τα εμβάσματα. Οι χειρισμοί μας στη λίστα Φαλτσιανί δείχνουν πόσο διαφέρουμε από τους άλλους, σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες ονόματα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο», ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε: «Επί των προηγούμενων κυβερνήσεων χρειάστηκαν τρία χρόνια έως ότου ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα της λίστας Λαγκάρντ. Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες. Η προηγούμενη λίστα κρύφτηκε σε πολιτικά γραφεία. Η λίστα Φαλτσιανί δεν πέρασε καν από πολιτικά γραφεία, διαβιβάστηκε κατ’ ευθείαν στους οικονομικούς εισαγγελείς», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

«Εγώ δεν θέλω να έχω στα χέρια μου λίστα κι όποιον θα επιθυμούσε να μου δώσει κάποια θα τον πετούσα έξω από το γραφείο μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι με αυτήν ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση, περιοριζόμενη απλώς στην εποπτεία για το αν οι αρμόδιοι φορείς και μηχανισμοί κινούνται κι ενεργούν σύμφωνα με το νόμο.

«Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και θα συμβάλλει στη «φορολογική συμμόρφωση» των πολιτών.

Ο κόσμος «υφίσταται βάρβαρη πολιτική», καθώς η κυβέρνηση δεν υλοποιεί, ακόμη, τις επιλογές που θα ήθελε, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει μεγάλη σημασία να διαπιστώσει η κοινωνία ότι θα πληρώσουν και όσοι έως τώρα ξέφευγαν. Ανάμεσά τους και ισχυρά «πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk