Βιβλίο: «Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία»

Τότε και τώρα. Πόσα άλλαξαν μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια;

Τότε και τώρα. Πόσα άλλαξαν μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια; Υπήρχε μια εποχή που δεν ανησυχούσαμε αν θα έρθει ή όχι η τρόικα, αν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αν θα πάρουμε την επόμενη δόση. «Και μετά, το 2009, ούτε δέκα χρόνια μετά τη θριαμβευτική ένταξή μας στην ευρωζώνη, ήρθε η κρίση».
Χώρες όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία επίσης δοκιμάστηκαν σκληρά, αλλά όλες κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν την κρίση και να επανέλθουν σε ανοδική πορεία. Ολες εκτός από τη χώρα μας, που επτά χρόνια τώρα πελαγοδρομεί και βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην κρίση.
Πώς φτάσαμε σε αδιέξοδο;
Τι ακριβώς συνέβη; Πώς φτάσαμε σε αδιέξοδο; Ηταν άραγε αναπόδραστη αυτή η κρίση; Ερωτήματα σαν κι αυτά προσεγγίζει το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Παπαδογιάννη με τίτλο «Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Με απλή γλώσσα και καθαρά επιχειρήματα ο Παπαδογιάννης εξηγεί πώς και γιατί από την κρίση φτάσαµε στην κατάρρευση, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια και τις µεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού και τις µοιραίες επιλογές της ηγεσίας. Στις 260 σελίδες του βιβλίου ακτινογραφεί με ζωντανή γλώσσα και αναλυτική δεινότητα την πυκνή σε γεγονότα διαδρομή από το «λεφτά υπάρχουν» του 2009 στην οριακή συγκυρία του 2015.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk