Νέα λίστα με ύποπτες συναλλαγές έδωσε ο Φαλτσιανί στην κυβέρνηση

Στον εισαγγελέα έχει κατατεθεί νέα λίστα με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές, την οποία παρέδωσε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Μ.Καλογήρου ο γάλλος πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC της Ελβετίας, Ερβέ Φαλτσιανί.

Στον εισαγγελέα έχει κατατεθεί νέα λίστα με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές, την οποία παρέδωσε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Μ.Καλογήρου ο γάλλος πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC της Ελβετίας, Ερβέ Φαλτσιανί.

Μόνο με ειδικό λογισμικό αποκρυπτογράφησης μπορεί να διαβαστεί το νέο αρχείο με ύποπτες συναλλαγές που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Φαλτσιανί παρέδωσε στικάκι με το αρχείο στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος με τη σειρά του το προώθησε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Το κρυπτογραφημένο αρχείο θα χρειαστεί εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη. Έτσι, στην Εισαγγελία αναμένουν ώστε να αποσαφηνιστεί αν η αποκρυπτογράφηση θα ολοκληρωθεί την περίοδο των εορτών ή αμέσως μετά, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.

Το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με τον κ. Καλογήρου πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου.

Είχε προηγηθεί το ραντεβού του Φαλτσιανί με ομάδα εισαγγελέων στους οποίους είχε εκφράσει την πρόθεση του να παραδώσει επιπλέον στοιχεία.

Στο υλικό που παραδόθηκε φέρονται να αποτυπώνονται κινήσεις λογαριασμών που εκτιμάται ότι θα φωτίσουν πλήρως την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς θα αποκαλυφθούν καταθέτες και διαδρομές χρημάτων και συνακόλουθα οι τροφοδότες των λογαριασμών.

«Εμείς δεν κρύβουμε τα στοιχεία σε συρτάρια, κινούμαστε δραστήρια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με την «πηγή» της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί και παρέλαβε ένα στικάκι με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές τις οποίες και κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις απαραίτητες ενέργειες.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές γιατί υπάρχει κυβέρνηση με πολιτική βούληση» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk