ΟΜΥΛΕ: Αντιδρά στην πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ

Τονίζοντας τη σημασία διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών η ΟΜΥΛΕ πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της, συγκεντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το ΤΑΙΠΕΔ, αντιδρώντας στην πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Τη συγκέντρωση της ΟΜΥΛΕ στήριξαν με την παρουσία τους το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στάσεις εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προαστιακό, καθώς στο μετρό.

Τονίζοντας τη σημασία διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών η ΟΜΥΛΕ πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της, συγκεντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το ΤΑΙΠΕΔ, αντιδρώντας στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Συγκεκριμένα ζητά να αποσυρθούν οι διαγωνισμοί και θέτουν τους εξής άξονες:

– Δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών
– Καταχώρηση του ολοκληρωμένου πλαισίου εργασιακών σχέσεων
– Ανάπτυξη των λιμανιών και επενδύσεις
– Αρμονικές και φίλιες σχέσεις
– Επιλιμένιες πόλεις

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΜΥΛΕ στήριξαν με την παρουσία τους το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παράλληλα προειδοποιητική στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποκρατικοποιήσεις, έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για σήμερα από τις 12.00 έως 15.00, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των προαστιακών γραμμών.

Ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του μετρό για τρεις ώρες το βράδυ, καθώς το Σωματείο λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε στάση εργασίας από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, επίσης, λένε «όχι στις πολιτικές του ξεπουλήματος, στις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού ιστού, όχι στα μνημόνια και στην φτωχοποίηση του λαού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk