Ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα συστήνει η ΕΤΕπ

Στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας αναζήτησης επενδύσεων για την Ελλάδα η ΕΤΕπ συστήνει ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα. Επικεφαλής αυτής, η οποία θα ανανεώσει τις σχέσεις της με τις ελληνικές τράπεζες και θα διερευνήσει τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, θα είναι ο Ν.Τζένετ. Η πρωτοβουλία αυτή συζητήθηκε στη συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ Β.Χόιερ με τους υπουργούς Ευ.Τσακαλώτο, Γ.Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλ.Χαρίτση.

Στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας αναζήτησης επενδύσεων για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναβαθμίζει το γραφείο της στην Αθήνα, συστήνοντας ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα. Επικεφαλής αυτής, η οποία θα ανανεώσει τις σχέσεις της με τις ελληνικές τράπεζες και θα διερευνήσει τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, θα είναι ο Νικολας Τζένετ.

Η πρωτουβουλία αυτή της ΕΤΕπ, συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ Β.Χόιερ με τους υπουργούς Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτο, Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ.Σταθάκη και τον υφυπουργό Οικονομίας Αλ.Χαρίτση. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι επικεφαλείς της αντιπροσωπείας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

Ανακονώνοντας της πρωτοβουλία για τη σύσταση της ομάδας, ο κ. Χόιερ τόνισε ότι η ΕΤΕπ εργάζεται εντατικά για τη χώρα μας σε μια προσπάθεια αναζήτησης επενδύσεων, μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και άλλων ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της έρευνας.

Ο κ. Σταθάκης καλωσόρισε την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ και επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει πολλές παράλληλες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτόν, στις οποίες περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) σε έναν φορέα-ομπρέλα για τη διαχείριση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η διεύρυνση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IFG) για τη χρηματοδότηση του μετοχικού κεφαλαίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2016, θα έχει ετοιμαστεί νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και αναφέρθηκε επίσης στο υπό ίδρυση Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων και θεσμών, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτικές προσπάθειες της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk