Διεθνής πρωτιά για τον ΟΤΕ με μπορικές ταχύτητες έως και 375 Mbps

Το δίκτυο της COSMOTE είναι ανάμεσα στα δύο δίκτυα στον κόσμο και το μοναδικό στην Ευρώπη που έχει λανσάρει εμπορικά ταχύτητες έως και 375 Mbps

Το δίκτυο της COSMOTE είναι ανάμεσα στα δύο δίκτυα στον κόσμο και το μοναδικό στην Ευρώπη που έχει λανσάρει εμπορικά ταχύτητες έως και 375 Mbps, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Global Mobile Supplier Association (GSA). Αυτή η σπάνια επίδοση έρχεται σε συνέχεια μεγάλων επενδύσεων του ομίλου ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς, οι οποίες υπόσχονται την εμπορική διάθεση νέων, υβριδικών τεχνολογιών το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο όμιλος ΟΤΕ παραμένει ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, αφού μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια οι επενδύσεις του στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία στην πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 1,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, δημιουργώντας τα δίκτυα του μέλλοντος και προσφέροντας στους καταναλωτές ταχύτητες έως 50 Mbps μέσω VDSL και έως 375 Mbps μέσω 4G+.
Στη σταθερή τηλεφωνία ο όμιλος ΟΤΕ δίνει μεγάλη έμφαση στη δημιουργία των δικτύων του μέλλοντος, με τη σταδιακή αντικατάσταση του δικτύου χαλκού από οπτικές ίνες, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps.
Εχοντας προσελκύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα 132.000 συνδρομητές, οι υπηρεσίες COSMOTE VDSL προσφέρονται σήμερα στο 30% των συνδρομητικών γραμμών του ΟΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι 1,6 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν ήδη πρόσβαση σε ταχύτητες Internet 50 Mbps. Αυτό γίνεται τόσο από τα αστικά κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις ανά την Ελλάδα, σε ακτίνα 700 μέτρων από τα Κέντρα του ΟΤΕ, όσο και με πάνω από 4.400 καμπίνες.
Δίκτυα κινητής 4G και 4G+


Στην κινητή τηλεφωνία ο όμιλος ΟΤΕ είναι Νο 1 σε πληθυσμιακή κάλυψη 4G στην Ελλάδα, με μεγάλη απόσταση από τον ανταγωνισμό, προσφέροντας υπερυψηλές ταχύτητες Mobile Internet σε περίπου 80% του πληθυσμού. Εχοντας καλύψει όλες τις πόλεις άνω των 40.000 κατοίκων και τους χειμερινούς και θερινούς τουριστικούς προορισμούς, το δίκτυο 4G συνεχίζει να επεκτείνεται για να φτάσει σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας.
Στις αρχές του 2015 ο όμιλος προχώρησε στην εμπορική διάθεση και δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, διαθέτοντας εμπορικά ταχύτητες έως και 300 Mbps σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Με την αναβάθμιση του δικτύου 4ης γενιάς σε 4G+ ενισχύεται ουσιαστικά η εμπειρία των πελατών και εδραιώνεται η τεχνολογική υπεροχή του ομίλου και οι προηγμένες Multimedia εφαρμογές (HD Streaming και HD Video-Conferencing) γίνονται ακόμη πιο εύχρηστες.
Τεχνολογική υπεροχή


Μετά την απόκτηση νέου φάσματος, ο όμιλος ΟΤΕ έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, ταχύτητες έως και 375 Mbps, σε μία κίνηση που εδραιώνει την τεχνολογική του υπεροχή και επιβεβαιώνει τη σταθερή επένδυσή του στην εμπειρία του πελάτη.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Global Mobile Supplier Association (GSA), είναι ο δεύτερος πάροχος στον κόσμο και ο πρώτος στην Ευρώπη που παρέχει υπηρεσίες τέτοιας ταχύτητας.
«Το μέλλον των τηλεπικοινωνιών είναι εδώ, και το φέρνει ο όμιλος ΟΤΕ. Επενδύουμε στην καινοτομία για να προσφέρουμε πρώτοι στους πελάτες μας πρωτοποριακές υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για σταθερή και κινητή επικοινωνία και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε δυναμικά τα δίκτυα Νέας Γενιάς αναπτύσσοντας τις υποδομές της χώρας. Με τις συνεχείς πρωτιές που σημειώνει ο όμιλος ΟΤΕ, όπως η επίδειξη ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω του δικτύου μας 4G+, επιβεβαιώνουμε την τεχνολογική μας υπεροχή, κάνοντας τη διαφορά για τους πελάτες μας» σημειώνει ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών του ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.
Αύξηση χωρητικότητας


Πρώτοι στον κόσμο, η Deutsche Telekom με την COSMOTE, σε συνεργασία με τη Nokia, παρουσίασαν μια καινοτόμο τεχνολογία που συνδυάζει τις φασματικές περιοχές στα 1,8 GHz (FDD) και 3,5 GHz (TDD), επιτυγχάνοντας αύξηση της χωρητικότητας των κινητών ευρυζωνικών δικτύων. Η επιλογή της Ελλάδας και των υποδομών του ομίλου ΟΤΕ για την υλοποίηση της παγκόσμιας αυτής πρωτιάς έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς βάζει τη χώρα στον παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό χάρτη. Με τον συνδυασμό των φασμάτων αυτών βελτιώνεται σημαντικά η εμπειρία του πελάτη, καθώς αυξάνεται η χωρητικότητα του δικτύου, η ταχύτητα και η ποιότητα ακόμη και για απαιτητικές υπηρεσίες, όπως το video streaming.
Στον γενικότερο σχεδιασμό του ομίλου, τα επόμενα χρόνια, είναι η δημιουργία All-IP δικτύου σε όλο το εύρος των υποδομών και των υπηρεσιών του. Συγκεκριμένα, το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ομίλου ΟΤΕ και τα Ψηφιακά Κέντρα θα μετασχηματιστούν σε ένα δίκτυο βασισμένο στο ΙΡ, και σε δίκτυα/υποδομές νέας γενιάς. Ο μετασχηματισμός του δικτύου σε IP αποτελεί το τεχνολογικό υπόβαθρο για τη βελτίωση ποιότητας των υπηρεσιών που ήδη υπάρχουν, για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών και την ταχύτερη διάθεσή τους στους καταναλωτές, όπως και για τη διασύνδεση στο Internet για όλα τα είδη συσκευών με δυνατότητα δικτύωσης (Internet of Things).

Hybrid Access
Τεχνολογία που «ενώνει» τον κόσμο του σταθερού και του κινητού δικτύου

Πρώτη στην Ελλάδα, η COSMOTE σε συνεργασία με τη Huawei παρουσίασε την τεχνολογία Hybrid Access, η οποία «ενώνει» τον κόσμο του σταθερού και του κινητού ευρυζωνικού δικτύου, για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη εμπειρία στον πελάτη.
Με την τεχνολογία Hybrid Access ο πελάτης που απαιτεί ρυθμούς μετάδοσης μεγαλύτερους από αυτούς που μπορεί να του προσφέρει η ADSL ή VDSL σύνδεση του, μπορεί να τους έχει, με τη συνδρομή του δικτύου κινητής (4G/LTE ή/και 3G).
Παρέχει υψηλές ταχύτητες σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης ανεξάρτητα από τη θέση του πελάτη, ενώ μπορεί δυνητικά να βελτιώσει και τις ήδη υψηλές ταχύτητες πρόσβασης (π.χ. 50 Mbps).
Η τεχνολογία Hybrid Access θα διατεθεί εμπορικά από τον όμιλο ΟΤΕ μέσα στο 2016.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk