Στο opengov η προκήρυξη για τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ

Δημοσιεύθηκε στο opengov.gr η προκήρυξη του υπουργείου Υποδομών για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Δημοσιεύθηκε στο opengov.gr η προκήρυξη του υπουργείου Υποδομών για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Ως πρόεδρος θα επιλεγεί «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εξειδίκευση στις θετικές επιστήμες, στην οικονομική επιστήμη ή νομική, ιδίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων» σημειώνεται.
Ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης θα εξετάσει όλες τις υποψηφιότητες και θα εισηγηθεί τον υποψήφιο που προκρίνει καταλληλότερο για τη θέση του προέδρου στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ύστερα και από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επιλέγει και διορίζει τον πρόεδρο, σημειώνεται.
Η θητεία του πρόεδρου της ΕΕΤΤ είναι τετραετής. «Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο πρόεδρος υπηρετεί με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αναστέλλεται η άσκηση οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου δημοσίου ή δικηγορικού λειτουργήματος και δεν επιτρέπεται να ασκεί καμία επαγγελματική δραστηριότητα» αναφέρει η προκήρυξη.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, αποκλείεται του διορισμού πρόσωπο εάν:
α) έχει καταδικασθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση για αδίκημα, που συνεπάγεται κώλυμα διορισμού ή έκπτωση δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα ή
β) είναι εταίρος, μέτοχος, μέλος διοικητικού συμβουλίου, διαχειριστής, υπάλληλος, σύμβουλος, μελετητής ατομικής ή άλλης επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς των ταχυδρομικών υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της πληροφορικής ή της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
«Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ έχει υποχρέωση τήρησης των αρχών της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Υποχρεούται, επίσης, στην τήρηση εμπιστευτικότητας εμπορικών πληροφοριών για τέσσερα έτη μετά την εκούσια ή ακούσια αποχώρησή του από την ΕΕΤΤ» σημειώνεται.
«Επισημαίνεται ότι στον πρόεδρο απαγορεύεται ο άμεσος ή έμμεσος προσπορισμός οποιουδήποτε οφέλους από υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών ταχυδρομικές επιχειρήσεις ή από τρίτους, που επηρεάζονται άμεσα από τη δραστηριότητά τους» αναφέρεται στο κείμενο.
«Ο πρόεδρος δεν επιτρέπεται για πέντε έτη μετά τη λήξη της θητείας του να παρέχει υπηρεσία με έμμισθη εντολή ή με οποιαδήποτε έννομη σχέση, σε εταιρεία ή επιχείρηση επί των υποθέσεων εκείνων, τις οποίες οι ίδιοι χειρίστηκαν ή επί των οποίων είχαν συμμετάσχει στη λήψη απόφασης κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ο πρόεδρος δεν επιτρέπεται για πέντε έτη μετά τη λήξη της θητείας του να αναλαμβάνει γενικώς την υπεράσπιση υποθέσεων ενώπιον της ΕΕΤΤ ή την προσφυγή ενώπιον των δικαστηρίων κατά αποφάσεων της ΕΕΤΤ» συνεχίζει.
Σε όσους παραβαίνουν τους ανωτέρω όρους επιβάλλεται με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών πρόστιμο ίσο με το τριπλάσιο έως δεκαπλάσιο των συνολικών αποδοχών και αποζημιώσεων που έλαβε το μέλος της ΕΕΤΤ κατά τη διάρκεια της θητείας του, το οποίο βεβαιώνεται και εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 18.12.2015 έως και 7.1.2016. Οι αιτήσεις που δεν θα υποβληθούν ηλεκτρονικά δεν θα εξετάζονται.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk