Πρόστιμα 40.000 ευρώ για παράνομο short selling στη μετοχή της Εθνικής

Νέα πρόστιμα για παράνομο short selling ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Νέα πρόστιμα για παράνομο short selling ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, αποφάσισε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 40.000 ευρώ σε πέντε επενδυτικά κεφάλαια, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις επί μετοχών της τράπεζας «ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε», κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. Ειδικότερα επιβλήθηκε πρόστιμο από 10.000 ευρώ στις εταιρίες «DUET FOCUS FUND LIMITED», «COMPASS OFFSHORE MAV LTD» και «COMPASS MAV LLC» και πρόστιμο από 5.000 ευρώ στις εταιρίες «BLUE ROCK LIQUID ALPHA FUND L.P.» και «HFR MN DUET GLOBAL PLUS MASTER TRUST LIMITED».
Η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 15.00 ευρώ στην εταιρία «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 4και του άρθρου 6 του ν. 3556/2007, όσον αφορά τη μη έγκαιρη δημοσιοποίηση των ετήσιων, των εξαμηνιαίων και των τριμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων, των αντίστοιχων περιόδων αναφοράς που έληξαν από την 31.12.2011 έως και την 30.6.2014, καθώς και της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 3556/2007, αναφορικά με την κατάρτιση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2011.
Επίσης το ΔΣ της επιτροπής αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «EUROBANK ERB Α.Ε.Δ.Α.Κ» (πρώην «ΤΤ ΕΛΤΑ Α.Ε.Δ.Α.Κ και ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του εγγράφου του άρθρου 4 του Ν. 3401/05 για\ την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «MIG REAL ESTATE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk