Ξεκίνησαν οι απολύσεις προσωπικού στη Skyserv

Σε απολύσεις προσωπικού προχώρησε η Skyserv, δηλαδή η πρώην Olympic Handling της MIG

Σε απολύσεις προσωπικού προχώρησε η Skyserv, δηλαδή η πρώην Olympic Handling της MIG, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της πώλησης της εταιρείας στη Swissport αντί 18 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του ομίλου από μη στρατηγικής σημασίας συμμετοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απομακρυνθεί ένα διευθυντικό στέλεχος στη Θεσσαλονίκη και εργαζόμενοι της εταιρείας στην Αθήνα. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Skyserv κ. Γιώργος Ευστρατιάδης απέστειλε στους εργαζομένους της εταιρείας επιστολή η οποία αναφέρει:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με τη σημερινή συμφωνία για την πώληση της εταιρείας από τον όμιλο MIG στον όμιλο εταιρειών Swissport κλείνει μία σελίδα και ανοίγει μια ελπιδοφόρα περίοδος που πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων και της ευρύτερης αεροπορικής κοινότητας. Την τελευταία διετία η εταιρεία κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά τα μερίδια αγοράς της, ενισχύοντας το πελατολόγιό της, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση των εμπορικών πτήσεων που εξυπηρέτησε κατά 41%.

Παράλληλα βελτίωσε αισθητά τα οικονομικά της αποτελέσματα μειώνοντας δραστικά τις ζημιές, περιορίζοντας τις κεφαλαιακές της ανάγκες, ενώ το 2016 αναμένεται να είναι η πρώτη χρονιά με ισοσκελισμένα λειτουργικά αποτελέσματα.

Η βελτίωση αυτή συνδυάστηκε με το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, όπως φαίνεται από τις αρκετές βραβεύσεις που απέσπασε η Skyserv από αεροπορικές εταιρείες, και αυτό σε συνδυασμό με την πιστότητα των πελατών μας προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες handling τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα / καθεμία προσωπικά για τον επαγγελματισμό τον οποίο επιδείξατε όλα αυτά τα χρόνια και την κατάθεση ψυχής κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Το δυσμενές χρηματοοικονομικό περιβάλλον επιβάλλει πλέον τη συνένωση δυνάμεων και δεξιοτήτων, την ανάπτυξη συνεργασιών, την εξωστρέφεια, την προσήλωση σε ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους με βασικό ζητούμενο την ανάπτυξη της αγοράς της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών.

Από αύριο ξεκινάει μια νέα ημέρα, μια νέα πορεία. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι η ανακοινωθείσα εξαγορά από έναν καταξιωμένο όμιλο θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της επίγειας εξυπηρέτησης στην Ελλάδα με ορατά οφέλη για τους πελάτες, εργαζομένους, τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα.

Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη»
Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς προβλέπει τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας τόσο της Skyserv όσο και της Swissport, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Με βάση την κοινοτική νομοθεσία, στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι υποχρεωτική η παρουσία τριών παρόχων επίγειας εξυπηρέτησης.

Πάντως η συμφωνία πώλησης ήρθε λίγες μόλις ημέρες πριν από την υπογραφή των δύο συμβάσεων για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας Fraport – Slentel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fraport αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες handling στην Ευρώπη και είναι ο βασικός πάροχος υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το οποίο τελεί υπό τη διαχείρισή της.

Από το 2012 το handling έχει απελευθερωθεί στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιούνται η Skyserv (σε 32 από τα 34 αεροδρόμια), η Goldair (21 αεροδρόμια) και η Swissport (17 αεροδρόμια). Η αγορά του handling συνολικά διαθέτει ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατ. ευρώ.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk