Αρχαίο ζώο έμοιαζε με βασίλισσα του Star Wars!

Ερευνητές ανακάλυψαν στην περιοχή Κουένκα της Ισπανίας τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα ζώου. Πρόκειται για ένα φυτοφάγο ζώο που ζούσε πριν από 15 εκ. έτη, είχε μέγεθος παρόμοιο με αυτό των ελαφιών και είναι είδος συγγενές στις καμηλοπαρδάλεις και ειδικότερα στο Οκάπι, ένα αρτιοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των Καμηλοπαρδαλιδών που ζει στην Αφρική. Το κεφάλι του αρχαίου ζώου είχε στο κεφάλι εξογκώματα και χαρακτηριστικά τα οποία θυμίζουν την… βασίλισσα Αμιντάλα, την ηρωίδα του «Πολέμου των Άστρων».

Ερευνητές ανακάλυψαν στην περιοχή Κουένκα της Ισπανίας τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα ζώου. Πρόκειται για ένα φυτοφάγο ζώο που ζούσε πριν από 15 εκ. έτη, είχε μέγεθος παρόμοιο με αυτό των ελαφιών και είναι είδος συγγενές στις καμηλοπαρδάλεις και ειδικότερα στο Οκάπι, ένα αρτιοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των Καμηλοπαρδαλιδών που ζει στην Αφρική.

Το κεφάλι του αρχαίου ζώου είχε στο κεφάλι εξογκώματα και χαρακτηριστικά τα οποία θυμίζουν την… βασίλισσα Αμιντάλα, την ηρωίδα του «Πολέμου των Άστρων». Για αυτό και οι ερευνητές του έδωσαν την ονομασία Xenokeryx amidalae που σημαίνει «Το κέρας της Αμιντάλα» «Το ασυνήθιστο για ζώο κέρας του ζώου μοιάζει πολύ με την κόμμωση της Αμιντάλα στο Επεισόδιο 1 του Πολέμου των Αστρων» αναφέρει ο Ισραελ Σάντσες, παλαιοντολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Μαδρίτης. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE».

Το αρχαίο ζώο θύμισε στους ειδικούς την βασίλισσα Αμιντάλα

Το οκάπι είναι ο κοντινότερος συγγενής του Xenokeryx

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk