Κ. Καραγκούνης: Η εταιρεία θα μας πει πότε θα γίνουν οι εκλογές

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και τα σενάρια κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και τα σενάρια κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.{{{ audio1 }}}

Για τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ.

«Ο χρόνος πρέπει να είναι σύντομος και ασφαλής, με την έννοια ότι από τη στιγμή που θα επιλεγεί η εταιρεία που θα αναλάβει τη διαδικασία θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα γίνει στο χρονικό όριο που η ίδια θα ορίσει με τρόπο υποδειγματικό, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη «ατυχής» στιγμή. Τώρα, αν θα είναι 13 του μήνα Δεκεμβρίου ή κάποια στιγμή μέσα στο Γενάρη, θα μας το πει η ίδια».

Για το αν αντέχει η Ν.Δ. την καθυστέρηση των διαδικασιών

«Γιατί όχι; Τι συμβαίνει; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πού υπάρχει το πρόβλημα και η πίεση αν θα είναι 13 Δεκέμβρη ή μετά; Τι είναι αυτό που επείγει τόσο πολύ; Ποιο είναι το θέμα που πιέζει τόσο τη Ν.Δ. ή το πολιτικό σύστημα για να δημιουργεί τεράστιο θέμα εάν καθυστερήσει η εκλογή; Το μόνο είναι να είναι σε κατάρρευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι, ας μας το πει. Ας βγει και ας πει ότι αδυνατεί να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι πήρε πριν από δύο μήνες νωπή λαϊκή εντολή και ότι μπροστά στους 48 μήνες που πήρε, στους δύο πρώτους κατάλαβε ότι δεν μπορεί να την έχει και να συνεχίσει. Περί αυτού πρόκειται; Αν είναι αυτό, ας το συζητήσουμε».

Για τα σενάρια κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης

«Θέλει ευρύτερη κουβέντα, ποια κυβέρνηση, με ποιο πρόγραμμα και με ποιες προϋποθέσεις. Συνεχίζω να λέω ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε εντολή πριν από δύο μήνες και πρέπει να διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα. Εδώ βγαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος και λέει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κυβερνητικής συνοχής και μάλιστα λένε ότι θα εφαρμόσουν το κυβερνητικό έργο και το παράλληλο πρόγραμμα που έχουν εξαγγείλει. Να δούμε, να διακριβωθεί αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι εύκολο να υπάρξει συνεννόηση, όταν ακολουθούν μια πολιτική πολύ συγκεκριμένη, για την οποία φωνάζαμε εμείς πριν από τις εκλογές, από το Φλεβάρη του 2015, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, γιατί δεν μπορείς να έχεις οδηγό ένα πρόγραμμα μόνο για φοροεπιδρομή και περικοπή μισθών και συντάξεων, αλλά να έχεις θετικό ισοζύγιο σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις και θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Αλλά δεν το πιστεύουν, από το ίδιο τους το πολιτικό DNA. Αυτό είναι το πρόβλημά τους και γι’ αυτό σύντομα θα βρεθούν σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό – που ήδη υπάρχει – (αδιέξοδο)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk