Ο Χ. Γκότσης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γκότσης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Μποτόπουλου μετά την αποδοχή από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, κατά πλειοψηφία (12 ναι, 1 όχι και 6 παρών) της σχετικής πρότασης του Υπουργού Οικονομικών.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Μποτόπουλου μετά την αποδοχή από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, κατά πλειοψηφία (12 ναι, 1 όχι και 6 παρών) της σχετικής πρότασης του Υπουργού Οικονομικών.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η ελάφρυνση των κεφαλαιακών ελέγχων για τους Έλληνες επενδυτές.
Σχετικά με τους κεφαλαιακούς ελέγχους πρότεινε μάλιστα στον υπουργό Οικονομικών μεγαλύτερη ευχέρεια στις ρευστοποιήσεις μεριδίων στο Α/Κ με τον όρο ότι τα χρήματα δεν θα βγαίνουν στο εξωτερικό.
Ο Χαράλαμπος Γκότσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.. Σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αμβούργου και Marburg Γερμανίας από όπου απέκτησε και τον τίτλο του διδάκτορος με θέμα διατριβής «Η συμβολή του Τραπεζικού Συστήματος στη χρηματοδότηση της οικονομίας στην Ελλάδα».

Διδάσκει Μακροοικονομική, Οικονομική Πολιτική, Διεθνές Εμπόριο, Τραπεζική Οικονομική, Χρήμα και Τράπεζες, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ.α. Επίσης διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Τμήματα E-MBA, MBA και MBA-Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει χρηματίσει πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και σύμβουλος σε πολλές επιχειρήσεις του χρηματωπιστωτικού αλλά και του τομέα μεταποίησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk