Αύξηση πωλήσεων και κερδών η Πλαστικά Θράκης στο 9μηνο

Η ανοδική πορεία των δύο προηγούμενων τριμήνων συνεχίστηκε και στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως, σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2014, για τα αποτελέσματα του ομίλου Πλαστικά Θράκης.

Η ανοδική πορεία των δύο προηγούμενων τριμήνων συνεχίστηκε και στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως, σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2014, για τα αποτελέσματα του ομίλου Πλαστικά Θράκης.
Η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,8% στο εννεάμηνο του 2015 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014 οφείλεται κατά κύριο λόγο στη θετική επίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ δολαρίου και ευρώ λίρας Αγγλίας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο όγκος πωλήσεων σε επίπεδο ομίλου ήταν ελαφρώς αυξημένος στο εννεάμηνο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στα 222,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 9,8 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 56,7%.
Τα περιθώρια κερδών είναι βελτιωμένα σημαντικά και στους δύο βασικούς κλάδους δραστηριοποίησης, στα τεχνικά υφάσματα και στη συσκευασία, λόγω κυρίως της βελτίωσης των προϊοντικού μίγματος και σε μικρότερο βαθμό της θετικής επίδρασης των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της μείωσης των τιμών των α’ υλών, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ο καθαρός τραπεζικός Δανεισμός στις 30.09.2015 ανήλθε σε 40,5 εκ. σε σχέση με 32,7 εκ. ευρώ στις 31.12.2014 λόγω των κεφαλαίων που απαιτήθηκαν στο εννεάμηνο για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επενδύσεων για τη χρήση 2015. Ο δείκτης καθαρός τραπεζικός δανεισμός/ίδια κεφάλαια παρέμεινε σταθερά στα επίπεδα του 0,3.
Ειδικότερα, οι επενδύσεις του ομίλου για τη χρήση 2015 οι οποίες βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ανέρχονται μέχρι σήμερα στο ποσό των 28,3 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους δρομολογούνται επιπλέον επενδύσεις ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου. Το μεγαλύτερο τμήμα των εν λόγω επενδύσεων πραγματοποιείται από τις ελληνικές θυγατρικές του ομίλου και αφορούν κυρίως στην αγορά νέων γραμμών παραγωγής για προϊόντα που θα απευθύνονται κατά βάση στις αγορές του εξωτερικού, η έναρξη λειτουργίας των οποίων είναι προγραμματισμένη για το α’ εξάμηνο του 2016. Η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου τμήματος των επενδυτικού πλάνου πραγματοποιείται μέσω της χρήσης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και από ίδια διαθέσιμα και σε μικρότερο βαθμό μέσω της χρήσης τραπεζικού δανεισμού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk