Μπόλαρης:Να επανεξεταστεί ο φόρος στο κρασί-Να στηριχθεί η παραγωγή

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μίλησε στον Βήμα fm για το φόρο στο κρασί και τους αγρότες

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για το φόρο στο κρασί και τους αγρότες.{{{ audio1 }}}

Για το φόρο κατανάλωσης στο κρασί

«Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός σας είπε, είναι από χθες αυτή η πληροφόρηση όσον αφορά προς το υπουργείο Γεωργίας από το Οικονομικών, ότι το ζήτημα του φόρου στο κρασί θα επανεξεταστεί. Είμαι απολύτως σίγουρος. Και εκείνο στο οποίο εστιάζω, είναι να στηρίξουμε την παραγωγική διαδικασία και να στηρίξουμε την ανάκαμψη της χώρας».

Για τη φορολογία των αγροτών και τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

«Όπως είδατε, έγινε μια κινητοποίηση χθες, η οποία ήταν καλοδεχούμενη. Ετέθησαν δύο σελίδες αιτήματα, άλλα μεγάλα, άλλα μεσαία, άλλα μικρότερα, όσον αφορά στην ένταση της διεκδίκησης, στα περισσότερα από τα οποία έχουν και δίκαιο. Καλοδεχούμενη η κινητοποίηση στο μέτρο και στον βαθμό που αναδεικνύει ζητήματα στο διάλογο, στη διαβούλευση, η οποία είναι σε εξέλιξη, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος, όπως το ξέρετε κι εσείς, όπως το ξέρουν και οι αγρότες, έχει ψηφιστεί πριν από περίπου τρία χρόνια. Ένα νόμο, τον οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνήθηκαν να τον εφαρμόσουν, για να μην πάρουν το όποιο πολιτικό κόστος.

Είναι απολύτως σαφές (σ.σ.: ότι μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση της Αστυνομίας στο χθεσινό συλλαλητήριο)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk