Το ΥΠΠΟ θέλει ν’ «αγκαλιάσει» το Φεστιβάλ Ολυμπίας αλλά δυσκολεύεται!

«Μια καλή είδηση μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε

«Μια καλή είδηση μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε».

Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς χρησιμοποίησε για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.
Συνεχίζοντας ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την επιθυμία του Υπουργείου Πολιτισμού να αγκαλιάσει τον θεσμό και να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας που εφέτος θα διεξαχθεί από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου ως το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.
Οι προθέσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα εμπόδια: «Προφανώς, θέλουμε να υπογράψουμε μια σύμβαση με μια εταιρεία που θα προκύπτει από το Φεστιβάλ και θα έχει τα νομικά εχέγγυα για να μπορεί να υπογραφεί» είπε ο κ. Μπαλτάς. «Με μόνη δυσκολία τα πενιχρά οικονομικά του ΥΠΠΟΑ, μία τέτοια Προγραμματική Σύμβαση θα αποτελέσει επαρκές βάθρο για να αναπτυχθεί καλύτερα αυτή η πρωτοβουλία».
Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι το νομικό βήμα που απομένει για τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η σύσταση μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, για να μπορέσει να υπάρξει ως συμβαλλόμενο το Υπουργείο και χαρακτήρισε ως παραδειγματική τη λειτουργία του Φεστιβάλ για όλη τη χώρα.
Σημειώνεται ότι όλες οι ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα -προερχόμενες από 43 χώρες- διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk