Στην κερδοφορία γύρισε η ΑΝΕΚ στο 9μηνο του 2015

Κέρδη από ζημιές παρουσίασε ο όμιλος ΑΝΕΚ, στο εννεάμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 125,8 εκατ. ευρώ έναντι 137,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής έφτασε τα 109,7 εκατ. ευρώ από 120,6 εκατ. ευρώ.

Κέρδη από ζημιές παρουσίασε ο όμιλος ΑΝΕΚ, στο εννεάμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 125,8 εκατ. ευρώ έναντι 137,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής έφτασε τα 109,7 εκατ. ευρώ από 120,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, το κόστος πωληθέντων του ομίλου διαμορφώθηκε στα 91,3 εκατ. ευρώ έναντι 113,4 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος πωληθέντων της μητρικής ανήλθε στα 79,8 εκατ. ευρώ από 101,1 εκατ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 34,5 εκατ. ευρώ από 24,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα μικτά κέρδη της μητρικής ήταν στα 29,9 εκατ. από 19,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 23,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,9 εκατ. ευρώ, τα EBITDA της μητρικής ήταν κέρδη 21,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 8,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου ήταν κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 11 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της μητρικής ήταν κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 10 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση του ομίλου, με συγκεκριμένες κινήσεις, έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να υλοποιήσει τους στόχους που είχε θέσει τα τελευταία έτη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ενέργειες όπως η συμμετοχή σε κοινοπραξία, η αποδοτικότερη διαχείριση πλοίων και δρομολογίων, οι έκτακτες ναυλώσεις κ.λπ., σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών των καυσίμων, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους και σε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και της ρευστότητας του ομίλου. Η βελτίωση αυτή έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιτυχή αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της μητρικής, καθιστώντας εφικτό στο προσεχές διάστημα να επέλθει συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες.
Οι στρατηγικοί στόχοι της διοίκησης του ομίλου επικεντρώνονται πλέον στη διατήρηση της κερδοφορίας και στην ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της μητρικής. Οι στόχοι αυτοί αποτελούν την αναγκαία συνθήκη ώστε ο όμιλος να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, διατηρώντας έτσι τη συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά του στον κλάδο της ακτοπλοΐας και την ελληνική οικονομία γενικότερα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk