Επέστρεψε στην ανάπτυξη η Γαλλία, επιβράδυνση για τη Γερμανία

Σε αναπτυξιακή τροχιά επέστρεψε η γαλλική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ την ίδια ώρα, η γερμανική οικονομία παρουσίασε επιβράδυνση.

Σε αναπτυξιακή τροχιά επέστρεψε η γαλλική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ την ίδια ώρα, η γερμανική οικονομία παρουσίασε επιβράδυνση σύμφωνα με τα στοιχεία των στατιστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν η οικονομία είχε παραμείνει στάσιμη, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας Insee.

Στη Γερμανία, ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 0,3% από 0,4% που ήταν στο προηγούμενο τρίμηνο σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας.

Στην Ιταλία, η οικονομία ενισχύθηκε κατά μόλις 0,2% στο τρίτο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση 0,5%. Η ιταλική οικονομία εμφανίζεται έτσι να επιβραδύνεται -στο α’ τρίμηνο είχε ενισχυθεί κατά 0,4%, στο β’ τρίμηνο κατά 0,3%.

Άσχημες ήταν οι ειδήσεις από την Πορτογαλία, η οικονομία της οποίας παρέμεινε στάσιμη. Το ΑΕΠ της έμεινε αμετάβλητο στο τρίτο τρίμηνο, έχοντας ενισχυθεί κατά 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η ενίσχυση της πορτογαλική οικονομίας βρίσκεται στο 1,4%.

Η φινλανδική οικονομία υποχώρησε κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Φινλανδίας συρρικνώθηκε κατά 0,8%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk