Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου κι ενημερωτικές εκδηλώσεις

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη έχουν προγραμματιστεί, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, από τον δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη έχουν προγραμματιστεί, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, από τον δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Στόχος της ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, ώρες 17.30-21.00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες εξελίξεις γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη, να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη σύγχρονη αυτή καλπάζουσα «επιδημία» αλλά και να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τα «όπλα» τους ενάντια στην ασθένεια.

Επίσης, με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν δωρεάν τα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ. 210 3816404, 210 3304008). Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 09.00 με 17.00 από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk