Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της Β. Σταμάτη για την εγγύηση

Απορρίφθηκε από το Δ. τμήμα του ΣτΕ το αίτημα της Βίκυ Σταμάτη. Ως εκ τούτου αν δεν βρει το ποσόν εγγύησης των 50.000 ευρώ επιστρέφει στη φυλακή.

Απορρίφθηκε από το Δ. τμήμα του ΣτΕ το αίτημα της Βίκυ Σταμάτη. Ως εκ τούτου αν δεν βρει το ποσόν εγγύησης των 50.000 ευρώ έως σήμερα Παρασκευή επιστρέφει στη φυλακή.
Οι δικηγόροι της κυρίας Σταμάτη είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ με την οποία δεν παρατείνεται η αναστολή καταβολής δικαστικών παραβόλων και εγγυήσεων, λόγω των capital controls.
Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφυλακίστηκε πρόσφατα με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν καταβλήθηκε λόγω των capital controls.
Με υπουργική απόφαση είχε ανασταλεί η καταβολή των εγγυοδοσιών μέχρι 31 Οκτωβρίου, ωστόσο η προθεσμία αυτή δεν παρατάθηκε από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να υποχρεούται να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό της εγγυοδοσίας μέχρι 5 Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk