Κονστάνσιο:Οι επενδυτές αμφισβητούν την ικανότητα δράσης της ΕΚΤ

Οι επενδυτές ίσως χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τις τιμές σε ανοδική τροχιά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει έτοιμη να αναλάβει δράση.

Οι επενδυτές ίσως χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τις τιμές σε ανοδική τροχιά, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της ΕΚΤ, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει έτοιμη να αναλάβει δράση.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο είπε ότι οι έρευνες δείχνουν πως εξασθενεί η εμπιστοσύνη ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο του 2% ετησίως.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις […] δημιουργούν κάποιες ανησυχίες για αποσταθεροποίηση των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό», είπε ο Κονστάνσιο στη Φρανκφούρτη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επίσης προειδοποίησε για τον κίνδυνο στη σταθερότητα τιμών, εκφράζοντας ουσιαστικά την ίδια ανησυχία. Μιλώντας στο Μιλάνο, ο Ντράγκι αναφέρθηκε στον κίνδυνο η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας να «εμποδίσει την επιστροφή στη σταθερότητα τιμών μεσοπρόθεσμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk