Την Τετάρτη μια ακόμα κοινωνική «βόμβα» προερχόμενη από το Πεντάγωνο έσκασε πάνω από το Μαξίμου.

Ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εξέδωσε διαταγή και καλεί όλους τους στρατιωτικούς, από τους κληρωτούς ως τους αξιωματικούς, να φέρουν, όσοι το επιθυμούν, επίραμμα στους ώμους τους με τη μορφή του αγίου προστάτη του όπλου τους.

Προαιρετικά βεβαίως, βεβαίως. Αλλά όλοι ξέρουν πως ερμηνεύεται το προαιρετικά στον στρατό.

Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος για τον οποίο δεν γράφεται «προαιρετικά» το θρήσκευμα στις πολιτικές ταυτότητες.

Κύριε Τσίπρα, είστε Πρωθυπουργός της δεύτερης, όπως θέλετε να λέτε, αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδας. Αν θυμάστε, στο πρόγραμμα της ανανεωτικής Αριστεράς και έστω ριζοσπαστικής την οποία εκπροσωπείτε υπάρχει ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Εστω, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Εδώ όμως με τις εμπνεύσεις του υπουργού σας οδηγείτε τη χώρα με τα χίλια πίσω. Ούτε η δικτατορία των συνταγματαρχών του αλήστου μνήμης «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» δεν έβγαλε τέτοια διαταγή.

Να έχουν ραμμένη στη στολή τους οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων την εικόνα του αγίου του όπλου τους.

Σας υπενθυμίζω ότι στο άρθρο 13 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται ότι: « Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη».

Σας υπενθυμίζω ακόμα ότι στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις υπηρετούν και πολίτες που στο θρήσκευμά τους δεν είναι χριστιανοί, οποιουδήποτε δόγματος. Αυτοί τι θα ράψουν στη στολή τους;

Κύριε Τσίπρα, είστε Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ανεξάρτητα πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δεν μπορείτε να αφήνετε οποιονδήποτε υπουργό της κυβέρνησής σας να διαχωρίζει τους πολίτες αυτής της χώρας, ακόμα και αν στηρίζεστε κοινοβουλευτικά σε αυτόν.

Τέτοιες διαταγές δεν διανοήθηκαν να υιοθετήσουν οι πιο φανατικές δεξιές, αντιδραστικές μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Και τα εφαρμόζει μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει ότι είναι αριστερή.

Πάρτε παράδειγμα από τη Γαλλία, της οποίας τον Πρόεδρο, είχατε φιλοξενήσει στην Ελλάδα πριν μερικές ημέρες. Η Γαλλία λοιπόν, αν δεν το γνωρίζετε, έχει απαγορεύσει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα οποιασδήποτε θρησκείας, όχι μόνο σε σχολεία και δικαστικές αίθουσες αλλά και στον δρόμο.

Κύριε Πρωθυπουργέ. Ανακαλέστε τη διαταγή του υπουργού σας. Και αν δεν πείθεται ζητήστε την παραίτησή του. Πολλοί θα σας συγχαρούν, ελάχιστοι θα σας ψέξουν.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται εν έτη 2015 να μπει βαθύτερα στον θρησκευτικό φανατισμό.