Μάρδας: Στόχος η απλούστευση της αδειοδότησης ξένων επενδύσεων

Τη σημασία της απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Τη σημασία της απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του Mega ο κ. Μάρδας είπε ότι πλέον ο ρόλος του αφορά σε ιδέες για τρόπους συγκέντρωση χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

«Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι το εύκολο κομμάτι είναι η προσέλκυση των επενδύσεων αλλά το δύσκολο είναι ο τρόπος απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης.

Ανέφερε ο υφυπουργός ότι συγκεντρώνει ένα σύνολο ειδικών σε αυτό τον τομέα αλλά και αντιγράφει βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγο διάστημα θα έχει επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για να αλλάξει η παλιά κουλτούρα που υπάρχει στο θέμα.

Σχετικά με το Ελληνικό, σημείωσε ότι έχει τριπλάσια έκταση από το Πριγκιπάτο του Μονακό το οποίο όμως δημιουργεί ετήσιο εισόδημα 7 δισ. δολαρίων. «Τα έξι στρέμματα (του Ελληνικού) πρέπει να παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα», υποστήριξε.

Ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε το χρέος της Ελλάδας «φαραωνικό» και εκτίμησε πως «αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects που παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, αυτό το χρέος δεν πρόκειται να κατέβει και χρειαζόμαστε και άλλα project που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις την επόμενη πενταετία της τάξης των 80 δισ. ευρώ, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν να γίνει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk