€13 δισ. οι χρηματοδοτικές ανάγκες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την PwC διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την PwC διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Νέο περιβάλλον – Νέες λύσεις» την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 στο κτίριο της ΕΧΑΕ.

Έναυσμα για την εκδήλωση αποτελεί μελέτη που έχει εκπονήσει η PwC σχετικά με τη χρηματοδότηση των βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η μελέτη αποτυπώνει την οικονομική κατάσταση στο χώρο των ΜμΕ και τονίζει την άμεση ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων που θα διευκολύνουν την χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων που εκτιμάται σε 13 δις μέχρι το 2020. Ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τους αποτελεσματικούς τρόπους χρηματοδότησή τους. Η μεταφορά επενδυτικών κεφαλαίων στον ελληνικό παραγωγικό ιστό από τη διεθνή και εγχώρια επενδυτική κοινότητα αποτελεί προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού και εξωστρεφούς μοντέλου παραγωγής για την χώρα.
Η μελέτη εντοπίζει επίσης τέσσερις ελλείψεις, ο συνδυασμός των οποίων εμποδίζει τη χρηματοδότηση των ΜμΕ. Πρώτον, έλλειψη ιδίων κεφαλαίων, δεύτερον απουσία πληροφορίας για το αξιόχρεο των εταιρειών, τρίτον κενό συντονισμού στα διαθέσιμα ελληνικά και κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης και απουσία στήριξης της καινοτομίας ως διαδικασία.
Την παρουσίαση της μελέτης θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετέχοντες τους κκ Θεόδωρο Φέσσα – Πρόεδρο ΣΕΒ, Κωνσταντίνο Ρ. Δορκοφίκη, Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking της ALPHA BANK και Νίκο Βέττα, Γενικό Διευθυντή ΙΟΒΕ, Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα συμπεράσματα της μελέτης θα σχολιάσει ο κ. Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk