Νέο μοντέλο χρηματοδότησης εταιρειών

Με στόχο την ενεργοποίηση ενός οικοσυστήματος που θα μπορούσε να ενισχύσει και να αναδείξει start-up και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις

Με στόχο την ενεργοποίηση ενός οικοσυστήματος που θα μπορούσε να ενισχύσει και να αναδείξει start-up και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7-8 Δεκεμβρίου 2015 το Equity Investment Forum, η κορυφαία εκδήλωση για τις λύσεις χρηματοδότησης ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων σε επίπεδο venture capital & private equity, καθώς και σε επίπεδο χρηματιστηριακών αγορών.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, το Enterprise Greece, την Ενωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas. «Η ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων για την ανάπτυξη της αγοράς κεφαλαίων που θα υποστηρίζει μικρότερου μεγέθους και νεότερες επιχειρήσεις, η ενεργοποίηση όλων των συμμετεχόντων στο οικοσύστημα της κεφαλαιαγοράς έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η μετουσίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε εισροή κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία και η αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας από το Ισραήλ» αποτελούν τους στόχους του επενδυτικού συνεδρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών. Εφέτος το φόρουμ φιλοξενεί ως τιμώμενη χώρα το Ισραήλ. Οπως ανέφερε η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κυρία Irit Ben Abba, «στόχος είναι να φέρουμε πιο κοντά τα δύο οικοσυστήματα. Πρέπει να επεκταθούμε, έχουμε πολλά κοινά, πρέπει να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές καλές ιδέες και game changers, και είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Το Ισραήλ αποτελεί χώρα-μοντέλο στον τομέα των start-up, διαθέτοντας 5.000-6.000 τέτοιες εταιρείες, ενώ αξιοποιεί το 4,5% του προϋπολογισμού της σε έρευνα και ανάπτυξη.

«Το παράδειγμα του Ισραήλ αποτελεί ζητούμενο, ενώ δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να μάθουμε από το επιτυχημένο μοντέλο του»
ανέφερε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της HVCA.
Τώρα που οι επενδύσεις είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας οι πέντε θεσμικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προσέλκυση και τη χρηματοδότηση επενδύσεων, σημείωσε ο Βελισσάριος Δότσης, διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, ενώ ο Παναγιώτης Αλεξάκης, αντιπρόεδρος του ΤΑΝΕΟ, ενημέρωσε για τον ρόλο του Οργανισμού στην ανάπτυξη του VC ως μοναδικού κρατικού fund of funds και για τη συμβολή του στη δημιουργία κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του venture capital/private equity.

Επενδυτικά κεφάλαια
Ποια funds θα συμμετάσχουν

Ορισμένα από τα funds που θα συμμετάσχουν είναι και τα εξής: 7L Capital, AIMS, Alpha Ventures, Anchor Stone, Attica Ventures, DECA, AIFM, Global Finance, IBG, New Mellon, Odyssey Venture, Open Fund, Parthenon, Piraeus Capital, SouthBridge, Europe Mezzanine, Thermi κ.ά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk