Αυξήθηκαν οι ζημιές της Ανδρομέδα ΕΕΧ το 9μηνο

Ζημιές 0,945 εκατ. ευρώ κατέγραψε τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 η εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Alpha Trust Ανδρομέδα ΕΕΧ έναντι ζημιών 0,391 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ζημιές 0,945 εκατ. ευρώ κατέγραψε τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 η εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Alpha Trust Ανδρομέδα ΕΕΧ έναντι ζημιών 0,391 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε -0,563 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από προσόδους χαρτοφυλακίου, ζημιές από αγοραπωλησίες και κυρίως από ζημιές από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.
Η απόδοση της εταιρείας ήταν -10,14% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων -28,35% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, 5,75% ο FTSE/Χ.Α. MID CAP και -20,82% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α..
Το ενεργητικό της εταρείας στο τέλος του εννεάμηνου ανήλθε σε 8,38 εκατ. ευρώ και το χαρτοφυλάκιο σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 85,53% σε μετοχές, κατά 6,72% σε ομόλογα και κατά 7,75% σε διαθέσιμα.
Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας στο τέλος του εννεάμηνου ανήλθε σε 20,06 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 15,10 ευρώ. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 24,73%.
Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας, κατά τη λήξη του εννεάμηνου ήταν στις εταιρείες: ΤΙΤΑΝ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΟΠΑΠ, MOTOR OIL, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, ΟΤΕ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και FOLLI-FOLLIE.
Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Ανδρομέδα, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μετά από την αργία πέντε εβδομάδων, παρουσίασε έντονη μεταβλητότητα κατά το 3ο τρίμηνο του 2015. Στο προηγούμενο διάστημα μεσολάβησαν σημαντικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων μια νέα συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, η οποία πρόκειται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας, αν εφαρμοστεί το Πρόγραμμα καθώς και οι εκλογές της 20ης/9 όπου προέκυψε η Κυβέρνηση Συνεργασίας.
Τα μακροοικονομικά και μικροοικονομικά μεγέθη επέδειξαν σημαντική αντοχή, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία ενδέχεται να επηρεαστεί λιγότερο από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων από ότι αναμένονταν σε κάποιες απαισιόδοξες εκτιμήσεις αναλυτών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk