Δεκάδες τα απειλητικά γράμματα με σφαίρες χωρίς… εξιχνίαση

Δεκάδες απειλητικές επιστολές με σφαίρες έχουν σταλεί τα τελευταία χρόνια μέσα σε φακέλους με αποδέκτες πολιτικούς, δικαστικούς δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, δικηγόρους κ.ά., σε υποθέσεις που κρίνονται από «σοβαρές» και «σημαντικές» και ορισμένες «περίεργες» ως φαιδρές.

Δεκάδες απειλητικές επιστολές με σφαίρες έχουν σταλεί τα τελευταία χρόνια μέσα σε φακέλους με αποδέκτες πολιτικούς, δικαστικούς δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, δικηγόρους κ.ά., σε υποθέσεις που κρίνονται από «σοβαρές» και «σημαντικές» και ορισμένες «περίεργες» ως φαιδρές. Πάντως οι περισσότερες από αυτές είναι ανεξιχνίαστες.
Οι σφαίρες που απεστάλησαν τα τελευταία 24ωρα στην πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών και αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Άννα Λιγωμένου και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη έχουν εντυπωσιακό προηγούμενο.
Τον Δεκέμβριο του 2008 είχαν σταλεί σφαίρες καλάσνικοφ σε δικαστικούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε. Σφαίρες είχε στείλει η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» (δεν έχει εμφανισθεί την τελευταία τετραετία) στις αρχές του 2010 σε δικηγόρο και δημοσιογράφο και ανέλαβε την ευθύνη ύστερα από βομβιστική ενέργεια στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ φάκελος με σφαίρες είχε αποσταλεί στα γραφεία του ΠαΣοΚ τον Οκτώβριο του 2011.
Αντίστοιχη επιστολή με σφαίρες πολεμικών καλάσνικοφ είχε παραλήπτη τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη τον Δεκέμβριο του 2012. Τον Φεβρουάριο του 2013 πάλι «γράμμα» με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει -σε.προσκλητήριο γάμου- στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών εκείνη την περίοδο κ. Γιάννη Στουρνάρα. Μία εβδομάδα νωρίτερα η ίδια «ομάδα» είχε στείλει σφαίρες στις εφορίες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Τον Ιανουάριο του 2014 συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε για έναν φάκελο που έφτασε στο όνομα του κ. Γιώργου Προβόπουλου και περιείχε δύο σφαίρες και σημείωμα με απειλές. Φάκελος με σφαίρες εστάλη την ίδια χρονική περίοδο και στο γραφείο του δημοσιογράφου κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη στο Mega. Την ευθύνη για τις αποστολές των επιστολών ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».
Τον Μάιο του 2014 έφθασε φάκελος με σφαίρα στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου χωρίς παραλήπτες, όμως απευθυνόταν στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τις ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι οποίες χειρίζονταν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Τον Μάιο του 2015 είχε σταλεί ένα πολύ απειλητικό δισέλιδο κείμενο, το οποίο «συνοδευόταν» με μία σφαίρα των 32mm και αποδέκτη τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο. Εκείνο το κείμενο υπέγραφε η «Ομάδα οργανωμένων αναρχικών κατά των πολιτικών της 5ετούς «χούντας» 2010-2015» που στρεφόταν και εναντίον του τότε προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Επίσης προ πενταετίας σειρά σφαιρών είχαν παραλάβει δικαστικοί και εμφανίζονταν να τους τις είχαν αποστείλει.δημοσιογράφοι. Στις επιστολές με «μοντάζ» γραμμάτων γινόταν αναφορά στη μεταχείριση και αντιμετώπιση του αλβανού ποινικού Άλκετ Ριζάι. Υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και στη Ναυτική Βάση της Σούδας.
Επίσης προ τριετίας σφαίρες είχαν σταλεί σε δικηγόρο που είχε υποβοηθήσει στην αποκάλυψη παραδικαστικού κυκλώματος και της επονομαζόμενης «μαφίας των ακινήτων». Σε εκείνο τον φάκελο υπήρχαν μία σφαίρα από καλάσνικοφ και ένα γράμμα που περιείχε δύο φράσεις. Η πρώτη από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους: «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, ήγγικεν ο καιρός της απωλείας». Η δεύτερη φράση ήταν: «νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου» από ψαλμό του Δαβίδ. Ωστόσο φέρεται να υπάρχουν και άλλα τέτοιου είδους συμβάντα που έχουν αποφύγει να δημοσιοποιήσουν οι Αρχές σε συνεννόηση με τους παραλήπτες των απειλητικών μηνυμάτων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk