Ο Κ.Μίχαλος επανεξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων

Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων επανεξελέγη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων που συνήλθε στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων επανεξελέγη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων που συνήλθε στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

Ο κ. Μίχαλος, στην παρέμβασή του, εστίασε στα δύο ζητήματα που απασχολούν σήμερα το σύνολο της Ε.Ε., αλλά και την Ελλάδα ιδιαίτερα. Και συγκεκριμένα στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και στην εφαρμογή του νέου προγράμματος στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι σήμερα η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε σε σχέση με την κρίση χρέους. Να λειτουργήσει με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Εάν δεν το κάνει, το φάσμα του απομονωτισμού, ακόμη και του εθνικισμού, θα γίνει ακόμη πιο ορατό.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων τόνισε ακόμη η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε χώρας να αντιμετωπίσει μεμονωμένα. Χρειάζεται συνεκτική και ολοκληρωμένη διαχείριση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τις συγκλονιστικές διαστάσεις του ζητήματος. Βιώνει καθημερινά την ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, αλλά και τις συνέπειές του σε επίπεδο οικονομίας, δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας.»

» Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, η χώρα μας βρήκε τη δύναμη να αγκαλιάσει τους αιτούντες άσυλο. Δεν έχει, όμως, τη δυνατότητα να φιλοξενήσει το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που κινούνται με προορισμό την Ευρώπη.»

» Θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν μέτρα για δίκαιη και υποχρεωτική κατανομή των αιτούντων άσυλο, καθώς και για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης. Και, βεβαίως, είναι σημαντικό για την Ε.Ε. να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος και, ταυτόχρονα, να επενδύσει στην εξάλειψη των παραγόντων που δημιουργούν και γιγαντώνουν το κύμα μετανάστευσης».

Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι με τη νέα συμφωνία και τα μέτρα που αυτό φέρνει, θα βαθύνει η ύφεση στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία σε ό,τι αφορά την αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk