Αποσύρουν οι Ρώσοι το ενδιαφέρον τους για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, Rosco

Την απεμπλοκή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) από τους διαγωνισμούς για την αποκρατικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και Rosco εισηγήθηκε η διοίκηση της εταιρείας, έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά πληροφορίες συνδέουν τις εξελίξεις με την αποχώρηση από το τιμόνι της εταιρείας του Βλάντιμιρ Γιακούνιν.

Την απεμπλοκή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) από τους διαγωνισμούς για την αποκρατικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και Rosco εισηγήθηκε η διοίκηση της εταιρείας, έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά πληροφορίες συνδέουν τις εξελίξεις με την αποχώρηση από το τιμόνι της εταιρείας του Βλάντιμιρ Γιακούνιν.

Τα μέλη του ΔΣ της RZD αποφάσισαν πως δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς και για το 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ ή Rosco).

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την ρωσική κυβέρνηση, ωστόσο το γεγονός ότι η εισήγηση της εταιρείας είναι αρνητική, προδιαγράφει τη συνέχεια των εξελίξεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk