Δίωξη κατά Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος

Ποινική δίωξη σε βάρος της κυρίας Αικατερίνης Σαββαΐδου, γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποινική δίωξη σε βάρος της κυρίας Αικατερίνης Σαββαΐδου, γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η κυρία Σαββαΐδου βαρύνεται με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς στις 12 Ιανουαρίου 2015, σε προεκλογική περίοδο δηλαδή, παραχώρησε με σχετική απόφαση της στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερο του προβλεπομένου χρόνου για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Αν και ο οικείος νόμος προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20ή ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου, εν τούτοις στην απόφαση της 12ης Ιανουαρίου προβλεπόταν ότι η δήλωση μπορούσε να υποβληθεί μέχρι την 20ή Ιανουαρίου και αφορούσε τα έσοδα του προηγούμενου έτους.
Αφορμή για την έρευνα σε βάρος της κυρίας Σαββαΐδου στάθηκε μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα κ. Αθ. Κατσιρώδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk